Superliga Srbije

Stanojević pre Jedinstva: Neophodna su još dva pojačanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 16:38
Aleksandar Stanojević očekuje fudbalsku atmosferu u Ubu. MN Press
Aleksandar Stanojević očekuje fudbalsku atmosferu u Ubu.

Fudbalere Partizana očekuje utakmica sa Jedinstvom iz Uba na gostujućem terenu. Crno-beli će se od 20.00 časova sastati sa novopromovisanom superligaškom ekipom i pokušati da pobedom izvida rane posle loše partije i neuspeha u Poljskoj protiv Dinamo Kijeva (6:2). 

U susret utakmici je govorio trener Partizana, Aleksandar Stanojević, koji je upravo govorio o da "parnom valjku" treba sigurna pobeda i povratak na trijumfalni kolosek. 

"Posle teškog poraza dolazi nam domaće prvenstvo. Čuli smo da je stadion rasprodat i to je lepa vest. Prava sportska sredina i dobar ambijent. Svi smo spremni, danas imamo poslednji trening, tako da potpuno spremni dočekujemo utakmicu", istakao je Stanojević.

MN Press

Aleksandar Stanojević na stadionu "Rajko Mitić"

O ekipi Jedinstva trener Partizana ima samo reči hvale:

"Doveli su dosta novih igrača, ne odustaju od svog stila. Gledali smo ih i protiv Zvezde i protiv drugih ekipa. Mlada ekipa koja će tek da nadođe. Otišao im je najbolji igrač, ali im je došlo dosta dobrih stranaca. Žele da imaju svoj stil i pun respekt prema tome", rekao je trener Partizana. 

Sa druge strane će Stanojeviću biti trener Radovanović koji je registrovan i kao igrač:

"Ne bih ulazio u njihove te stvari. Mlad stručnjak koji je dosta godina proveo u Italiji i jedan respekt za to. Video sam jasno njegovu ideju i model igre. Igraju specifično, nezgodni su i „romb“ je vrlo teško igrati i treba se braniti protiv boljih ekipa i napadati u tom sistemu. Drago mi je da tako jedan mladi stručnjak dođe ovde i nametne ga", istakao je Stanojević. 

Partizan loše izgleda. Igra nije ni blizu dobre, prepoznatljive, sa time je saglasan i Stanojević:

"Mi nismo ni u pripremnom periodu nametnuli stil. Nismo uspeli da se nađemo tu igru i nismo još blizu onoga što ja želim i što možemo. Nisu još ni svi igrači potpuno spremni iz raznih razloga. U hodu se uigravamo i pokušavamo da implementiramo neke stvari. Nadam se da će biti osveženja, trenutno smo daleko od priče koju želim", naglasio je trener Partizana. 

Stanojević je istakao stagnaciju na svim poljima i potrebu za pojačanjima.

"Evidentno je da nismo napravili nijedan korak napred. Nastavili smo u istom ritmu i kako stoje stvati nemamo ni pedalj napretka. Više me brine faza napada od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni i da se slabo krećemo u napadu. Imali smo malo ulazaka u protivnički šesnaesterac u svim pripremnim utakmicama osim Napretka protiv kojeg smo bili dominantni, ali poet nismo bili opasni. Ovoj ekipi je neophodno osveženje u igračkom kadru koje smo targetirali od početka priprema. Adaptacija na moj rad takođe traje duže nego što je očekivano iako imam veliko iskustvo".

MN Press

Mateus Saldanja na meču sa Napretkom

O potrebi da se zaoštri konkurencija u igračkom kadru strateg Partizana govorio je i u ranijim obraćanjima ovog leta.

"Razgovaram sa rukovodstvom svaki dan, više puta. To su krucijalne stvari i prioriteti. Svaki dan smo u tome. Potrebna su mi dva prelazna roka da napravim ekipu po svom ukusu. U ovom prelaznom roku su mi potrebna još tri igrača i u narednom tri ili četiri kako bismo mogli da pričamo o tome šta ja želim. Miran sam bio posle poraza jer sam svestan bio naših mogućnosti. Momci su pokušavali neke stvari, ali nismo ni trenirali u nekim trenucima onako kako smo trebali da igramo, a najveća odgovornost je moja. Nismo dovoljno osvežili ekipu i u napadu su nam potrebni igrači koji će biti konkretniji. Vidim da klub radi na tome i nadam se da ćemo do utakmica sa Luganom dovesti dva igraća".

Staojević je pri analizi utakmice sa Dinamom istakao limite u napadu.

"Jedina nenormalna stvar protiv Dinama je da smo primili tri gola za šest minuta. Bili smo korektni u fazi odbrane, ali u fazi napada nismo igrali ni pet minuta onako kako je potrebno. Ne možemo da pratimo intenzitete ni u napadu ni u dobrani. Pokazali smo da nismo spremni za ovaj ritam jer nas je protivnik mleo tokom cele utakmice i imao je 30 ulazaka u naših 16 metara. Iako smo primili tri gola u šest minuta, to nas je čekalo i u 60. minutu. Moramo da budemo prevashodno bolji napred, direktniji, da bismo igrali bolje i odbranu. to je problem koji moramo da rešimo. nije mi se dešavalo u karijeri da ne dođem do nečega što se makar nazire. U ovom trenutku se kod nas ni ne nazire".

Kada su tema pojačanja, straateg vicešampiona srbije je istakao da finansije nisu problem.

"Moramo da dovedemo igrače. Partizan ima ogroman budžet za pojačanja i igrače koje plaća, za srpske uslove. Ne govorim za evropeke uslove, ali za Srbiju to je izuzetno veliki budžet i partizan ozbiljno plaća igrače što ne treba tako da bude. Čak i preplaćujemo, ali ćemo pričati na tu temu u nekoj drugoj priči. Teško je rešiti situaciju kada imate igrače pod ugovorom, a da možda nisu po mom ukusu, ali to je profesionalizam. Sigurno ćemo u ovom prelaznom roku dovesti još tri igrača - krilo, osmica i napadač s obzirom na to daje Saldanja u situaciji da će dobiti neku ponudu na koju ćemo morati da reagujemo. Drugi prelazni rok će biti moj pečat, ali sada moramo da rešavamo stvari hitno".

Stanojević je na kraju odgovorio i da li žali ili se oseća izdano usled gomile problema sa kojima mora da se suoči, a koje sigurno nije očekivao.

"Narano da nisam očekivao probleme. Novi trener u sredinu kao što je Partizan ne dolazi posle sjajnih stvari. Sa te strane, to je moj posao i sve su izazovi te ne žalim ni jednog trenutka. Sa druge strane, bilo je pre nego što sam došao raznih priča i obećanja koja su trebala da se urade, ali to je neka druga tema o kojoj ne bih pričao na konferenciji pred utakmicu, ali generalno ne žalim. Ne kajem se, istrajan sam. teško je i patimo, ali sam tu da probam da rešim te stvari. biće potrebna pomoć kluba koju i dalje čekamo i očekujemo", rekao je streteg Partizana.

Sve mečeve Superlige Srbije, kao i duel crno-belih i Jedinstva, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Mozzart bet Superliga Srbije

drugo kolo

subota (28.07) 

IMT - Radnički 1923 (odloženo)

Jedinstvo Ub - Partizan 20.00 (A3P)

Železničar - Napredak 20.00 (AS1)

Crvena zvezda - Mladost 20.00 (A2P)

nedelja (28.07.)

Vojvodina - Novi Pazar 18.30 (A1P)

Spartak - Čukarički 21.00 (A3P)

Radnički N. - TSC 21.00 (A2P)

ponedeljak (29.07.)

OFK Beograd - Tekstilac 20.00 (A1P)