Superliga Srbije

Srbija tone na UEFA listi najboljih liga Evrope! Za godinu dana samo jedna pobeda naših klubova, 27 poraza i dva remija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 17:31
Fudbaleri Partizana nisu se proslavili u prvom meču MN Press
Fudbaleri Partizana nisu se proslavili u prvom meču

Nemoć srpskog fudbala u Evropi, nastavlja se i ove sezone. Prošle godine sve dobro što je urađeno minulih sezona, palo je u vodu za jedno leto. 

Trend negativnih rezultata se nastavlja. Prvi je na evropsko tlo zakoračio Partizan, koji je u prvom meču drugog kola Lige šampiona poražen od Dinama iz Kijeva sa 6:2.

Ukoliko se ovaj trend nastavi, a sutra u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu konferenciju igraju Vojvodina i Radnički 1923, Superliga Srbije će značajno potonuti na UEFA listi najboljih liga Evrope.

 

 

Srpski klubovi su u poslednjih 30 odigranih utakmica u evropskim takmičenjima, računajući i kvalifikacije i grupnu fazu, zabeležili samo jednu pobedu, uz dva remija i čak 27 poraza.

Istina, tu jedninu pobedu zabeležili su fudbaleri Partizana prošle godine u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv Sabaha i to bi bilo to. Kako od crno-belih, tako i od trijumfa za srpski fudbal. 

Dva remija su ostvarili fudbaleri Crvene zvezde protiv Jang Bojsa na Marakani u grupnoj fazi Lige šampiona, kao i TSC protiv Olimpijakosa u grupnoj fazi Lige Evrope.

Čukarički je izgubio sve mečeve u Ligi konferencije, kao i Vojvodina u kvalifikacijama za isto takmičenje.

Zbog svih tih rezultata Srbija je pala na 20. mesto na listi UEFA, a pitanje je da li će tu biti kraj sunovrata.

Ipak, ostaje nada da će ovo leto biti mnogo bolje, ali da li će zaista biti tako biće poznato sutra uveče, kada Vojvodina završim meč protiv Ajaksa, a Radnički 1923 sa Mornarom u Leskovcu.