Superliga Srbije

Na Banovo brdo stigao novi igrač iz Gane, Goran Grkinić ističe: Godsvil Vadze, idealan profil igrača za nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 10:40
Goran Grkinić, direktor Čukaričkog MN Press
Goran Grkinić, direktor Čukaričkog

Čukarički je nastavio sa jačanjem igračkog kadra za sezonu koju je počeo pobedom u prvom kolu Super lige Srbije protiv niškog Radničkog na Banovom brdu. 

Belo-crne je pojačao ofanzivni vezista Godsvil Vadze, momak iz Gane koji je prošle sezone bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Zvijezda 09 u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ugovor sa "brđanima" potpisao je na tri godine.

Vadze je rođen 4. septembra 2001. godine u gradu Tefle u Gani, a inostranu karijeru započeo je u austrijskom timu Pincgau Salfelden, odakle je prešao u Zvijezdu 09 iz Stanišića. U timu iz Republike Srpske bio je veoma zapažen, u 49 utakmica postigao je osam golova, šest puta je bio asistent.

FK Čukarički

Godsvil Vadze, novajlija u timu Čukaričkog

 

"Veoma sam srećan što sam postao član Čukaričkog. Jedva čekam da upoznam saigrače, da odradiom prvi trening i nadam se da ću vrlo brzo biti u konkurenciji za utakmice. Zahvalan sam Bogu, kao i svim ljudima u Gani koji veruju u moj talenat. Obećavam da ću dati svoj maksimum za ovaj klub, kojem sam veoma zahvalan zbog činjenice da me je angažovao. Privilegija je igrati za Čukarički", kazao je Vadze.

Vadze je zadužio dres sa brojem 11, u ponedeljak je odradio zdravstvene preglede, a u utorak će biti i na prvom treningu sa ekipom.

"Pratili smo duže vreme nekolicinu momaka koji su bili na našem radaru, između ostalog i Vadzea. Odradili smo detaljne analize njegovih kvaliteta, uz pomoć skauting službe kluba, zajedno smo došli do zaključka da je ovo idealan profil igrača koji se uklapa u sistem i ideju igre koju traži naš šef struke Goran Stanić. Očekujemo od momka iz Gane da se brzo uklopi u zahteve i da što pre konkuriše za tim, a od velikog značaja biće i činjenica da je već igrao na ovim prostorima", tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić.

Pre njega i Uroš Miladinović, ofanzivni vezista Čukaričkog, potpisao je novi ugovor sa ekipom sa Banovog brda, koji će trajati do juna 2027. godine.

U timu sa Banovog brda, imaju mnogo talentovanih igrača, a mladi Miladinović se smatra projektom kluba za budućnost, pa i ne bi trebalo da čudi što je sa njim produžen ugovor.

"Uroš Miladinović je naše dete, već šest godina je u klubu, a sada je potpisao novi ugovor na još tri godine. Bio je na pozajmici u Vršcu, zimus smo ga vratili u Čukarički. Imao je sitnih problema sa povredama, ali je potom odlično radio u prethodnom periodu i od njega mnogo očekujemo ove i u sezonama ispred nas. Ugovor mu je, kao i bratu Igoru, isticao za godinu i po dana, ali smo odlučili da ga produžimo",  istakao je tehnički direktor belo-crnih Goran Grkinić.

 

 

Osvrnuo se potom direktor Čukaričkog i na starijeg Igora Miladinovića, prošle sezone najboljeg mladog igrača Superlige Srbije.

"Što se tiče Uroševog starijeg brata Igora, čekamo da vidimo na koju će stranu otići. Za njega imamo ozbiljne ponude. U slučaju da transfer ne bude realizovan i da ne bude ponude koja odgovara i njemu i klubu, Igor Miladinović će i dalje biti deo Čukaričkog", objasnio je Grkinić.