Superliga Srbije

OFK skoro maksimizovao pozajmice sa "Marakane": Mituljikići moraju raskinuti ugovor sa Zvezdom?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 23:04
Nikola i Jovan Mituljikić će možda napustiti stadion "Rajko Mitić" ove sezone MN Press
Nikola i Jovan Mituljikić će možda napustiti stadion "Rajko Mitić" ove sezone

Fudbaleri Crvene zvezde, Nikola i Jovan Mituljikić, nalaze se u problemu. S obzirom da su prošle godine redovno nastupali za OFK Beograd u Prvoj ligi Srbije, "romantičari" su izrazili želju da zadrže oba fudbalera i u Mozzart Bet Superligi Srbije. 

Naime, od kada je prvog jula na snagu stupilo pravilo da jedan klub može maksimalno pozajmiti šest fudbalera, a tek tri jednom timu. Za sada su na "određeno vreme" već otišli Ebenezer Anan i Edmond Ado, što ostavlja prostora za samo jednog fudbalera iz Ljutice Bogdana na "Omladinskom stadionu". 

Svaki klub može da pozajmi više igrača do 21 godine, ali i na njih se odnosi pravilo da samo trojica mogu da budu ustupljena istoj ekipi.

MN Press

Nikola Mituljikić u dresu Crvene zvezde

Stoga su braća Mituljikić prinuđeni, da kao i njihovi saigrači, odluče da li će nastaviti saradnju sa beogradskim crveno-belima, ili će okončati svoje ugovore kako bi postali fudbaleri OFK Beograda. Na isti način su postupili prethodno i Aleksandar Kahvić, Uroš Lazić i Aleksej Vukićević. 

Podsećamo, Jovan i Nikola su deca sa stadiona "Rajko Mitić". Rođeni su 2003. godine, i rano su okarakterisani kao veliki talenti. Međutim, ove sezone nisu bili na pripremama sa ekipom Vladana Milojevića, a u poslednje vreme su stalno na pozajmicama, tako da postaje jasno da Crvena zvezda ne  računa na njih. Ostaje da se vidi kako će se odigrati sudbina dva talentovana fudbalera.