Superliga Srbije

Najveće pojačanje u Pančevu: Milunović zvanično u Železničaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 21:25
Nemanja Milunović zaigraće za šesti klub u karijeri MN Press
Nemanja Milunović zaigraće za šesti klub u karijeri

Dugogodišnji fudbaler Crvene zvezde, Nemanja Milunović, zvanično je potpisao za Železničar iz Pančeva. Još ranije je bilo poznato da će prekaljeni defanzivac ipak nastaviti karijeru, umesto da se sa 35 godina penzioniše, a to će evidentno biti u superligaškoj ekipi. 

Pančevci su ove sezone rešili da se ozbiljno pojačaju kako im se ne bi ponovo desila grčevita borba za opstanak i plej-aut, gde su uspeli da onemoguće Inđiji prelazak u viši rang. 

Ovo nije prvo "zvezdaško" pojačanje za Železničar. Prethodno su takođe među igrače u svetloplavim dresovima prešli Seku Sanogo, ali i iskusni golman Zoran Popović. 

MN Press

Milunović na prošlosezonskom okršaju sa Napretkom

Videlo se i na premijeri sezone da borba za opstanak u Pančevu nije opcija. Fudbaleri Železničara savladali su u premijernom meču nove sezone kragujevački Radnički 1923 (3:2), inače ekipu koja je izborila evropske kvalifikacije i borbu za treće kolo na putu do Lige konferencije. 

Što se Milunovića tiče, on iza sebe ima veoma bogatu karijeru. Započeo je karijeru u Borcu 1926, a onda je prešao u Maladost. Posle pet godina u Lučanima, odlazi u Bate Borisov gde provodi četiri veoma uspešne sezone. Ipak, na vrhuncu odučuje da se vrati u Crvenu zvezdi, sa kojom je doživo i najbolje momente u karijeri. Čak pet titula šampiona Srbije, tri nastupa u Ligi šampiona pokazali su da je načinio pravi potez povratkom u Srbiju.