Superliga Srbije

Novi Pazar odbranio domaći teren protiv Spartaka, uz "projektile" Ljajića i Adešine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 19:25
Adem Ljajić, fudbaler Novog Pazara i jedan od streleca protiv Spartaka MN Press
Adem Ljajić, fudbaler Novog Pazara i jedan od streleca protiv Spartaka

Fudbaleri Novog Pazara trokorakom su ušli u novo izdanje Mozzart Bet Superlige Srbije, pošto su u svom gradu, kombinacijom dobre realizacije i mudre defanzive, s 3:2 (2:0) pobedili Spartak iz Subotice

Bodovi su kaparisani već u prvom poluvremenu, golovima Adema Ljajića i Adetunđija Adešine. I to vrhunskim, pa je prava šteta što je tim mladog trenera Nikole Trajkovića prinuđen da do daljnjeg mečeve igra bez publike, na atletskom umesto na fudbalskom stadionu u rekonstrukciji.  

Ovako su samo gledaoci TV Arena sport, u direktnom prenosu, imali prilike da se dive velemajstorijama nekadašnjeg reprezentativca Srbije i njegovog saigrača iz Nigerije, u 23. i 31. minutu. Drugog strelca i u nastavku. 

Prvo je mladi afrički fudbaler, u trku, prihvatio odloženi pas Ljajića i svom snagom raspalio po lopti, toliko precizno i jako da Aleksandar Vulić nije stigao ni da reaguje na projektil iznad glave. Onda je Ljajić teledirigovanom "bombom" iz slobodnjaka, s velikog rastojanja, potpuno neutralisao nemoćnog golmana.

 

 

 

Usledio je period izrazite terenske inicijative Subotičana u drugom delu meča, ali bez materijalizacije u vidu pogodaka, čak i kolosalnih šansi, čemu je u dobroj meri kumovala i organizovana odbrana domaćina. Dovoljno strpljivog da dočeka još jednu veliku priliku i definitivno nokautira rivala. 

Učinio je to junak pobede Ljajić (78), tako što je bivši fudbaler Partizana, Fiorentine, Rome, Intera, Bešiktaša... mirnim udarcem s desne strane šesnaesterca, u suprotni ugao, završio kontru svog tima. Malo kasnije, Vojo Ubiparip je samo ublažio poraz (83), tako što je uhvatio na krivoj nozi Filipa Pajovića.

Da je ranije, glavom, uradio istu stvar, možda bi Pazarci od gotovog napravili veresiju, a puleni Miloša Kruščića naplatili veći trud i konkretnost u drugih 45 minuta, ovako je gol Kolinsa Atulea, posle još jednog odličnog prodora Ilije Babića, došao prekasno (90+2). 

 

 

 

 

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo

petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)
/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)
/Saldanja 90+3/

subota

Crvena zvezda - Jedinstvo 4:0 (2:0)
/Endijaj 18,23, Katai 53, Duarte 70 /

Mladost (L) - OFK Beograd 1:2 (0:0)
/Cvetinović 59, Kahvić 86 p, 90+3/

Čukarički - Radnički (N)  2:0 (2:0)
/Ivanović 31, Cvetković 45/

nedelja

Novi Pazar - Spartak 3:2 (2:0)
/Adešina 23, Ljajić 31, 78 - Ubiparip 83, Atule 90+2/

TSC - IMT 19.30 (A2P)

Tekstilac - Vojvodina 19.30 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore