Superliga Srbije

Direktor Superlige pokreće postupak protiv Jedinstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 13:20
Aleksandar Pivić, direktor Superlige Srbije MN Press
Aleksandar Pivić, direktor Superlige Srbije

Nova sezona tek što je počela, a već su na površinu isplivale i prve anomalije u Superligi Srbije. 

Treneri bez lincence i "pokrivalice" nisu novost u srpskom fudbalu, ali još se nije desilo da u protokolu zvanično igrač vodi tim na nekoj superligaškoj utakmici. Nije viđeno do sada, ali u subotu jeste na najvećem srpskom stadionu u duelu Crvene zvezde i Jedinstva.

Ivan Radovanović, u protokolu je bio zaveden kao igrač,međutim bilo je očigledno da on sa klupe komanduje igračima Jednistva. 

Nisu se ni trudili Ubljani da to malo "upakuju", a posle utakmice su su napravili još jedan pogrešan korak. Radovanović osim što je davao izjave u svojstvu trenera na terenu, isto je uradio i na zvaničnoj konferenciji za medije posle duela, iako je ista "rezervisana" samo za šefa stručnog štaba,  što u ovom slučaju nekadašnji srpski reprezentativac nije. 

U Članu 98 Propozicija o takmičenju Superlige Srbije piše:

"Glavni treneri svakog tima obavezni su da učestvuju na konferenciji. Domaćin utakmice odgovoran je za adekvatno pripremanje tehničke infrastrukture neophodne za obavljanje konferencije za medije. Trener koji je isključen na utakmici ne može biti prisutan na zvaničnoj konferenciji za medije nakon njenog završetka, a klub je dužan da obezbedi pomoćnog trenera na konferenciji".

Aleksandar Pivić, direktor Superlige upravo zbog ovog prekršaja, sutra će morati da reaguje, odnosno pokrenuće disciplinski postupak protiv Jedinstva i Ivana Radovanovića. 

Imaće pune ruke posla kako Zajednica Super lige, tako i disciplinci već prve nedelje nove sezone,  jer je suđenje komentarisao javno i trener Mladosti iz Lučana, Dejan Joksimović.