Superliga Srbije

Feđa Dudić, posle "kiksa" Šumadinaca protiv Železničara: Poleteli smo visoko, poraz nas je spustio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 20:10
Feđa Dudić, trener Radničkog 1923 MN Press
Feđa Dudić, trener Radničkog 1923

Kragujevčani su svesni svoje krivice za poraz u prvom kolu Superlige Srbije protiv pančevačkog Železničara, koji im istina nije lako pao, ali daleko od toga da im je ozbiljnije uzdrmao samopouzdanje.

Pred klubom iz srca Šumadije sada je mnogo veći izazov, jer u četvrtak igraju u Leskovcu prvu evropsku utakmicu u istoriji ovog kluba protiv Mornara iz Bara u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

"Mislim da smo načinom na koji smo igrali i kako smo primali golove praktično sami sebe pobedili. Idemo dalje, nije nam ovo ni prvi ni poslednji poraz koji smo doživeli. Nisam od onih trenera koji traže alibi, svestan sam da smo sami krivi za ovaj poraz, ali moram da primetim da ako ćemo ovako već od prvog kola da radimo opstrukciju igre i da svaki prekid ležimo, kako onda da poboljšamo ligu i igramo u visokom intenzitetu" – zapitao se Feđa Dudić, trener Radničkog 1923.

 

 

Priznaje Dudić da je ovaj poraz u neku ruku dobro došao kao neka vrsta otrežnjenja za njegovu ekipu nakon odličnih izdanja u pripremnim utakmicama.

"Nismo želeli ovako da startujemo, ali je sa druge strane možda ovaj poraz i dobar da se malo spustimo na zemlju. Poleteli smo visoko nakon pripremnih utakmica koje smo odigrali dobro, pomislisli da smo za lige “petice” i nam niko ništa ne može. Potrudićemo se da izvučemo pouke iz ovog poraza i da iz njega izađemo još jači".

Šumadinci nemaju mnogo vremena za tugovanje, s obzirom da ih već u četvrtak u Leskovcu očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv crnogorskog vicešampiona Mornara iz Bara, koji je u uvodnoj rundi izbacio vicešampiona Gruzije Dinamo iz Tbilisija.

"Čestitam Mornaru na prolazu. Drago nam je što igramo upravo sa njima. Znamo da su im se dešavale i neke loše stvari u Gruziji, ali ih je Bog nagradio i prošli su dalje. Verujem da će naši navijači prepoznati značaj ove utakmice i da će u četvrtak stadion biti pun",  zaključio je Dudić.