Superliga Srbije

Iz Bačke Topole pred start nove sezone najavljuju: Osvojićemo više bodova nego prošle sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 16:15
Veljko Ilić, golman TSC-a MN Press
Veljko Ilić, golman TSC-a

Tamo gde je prošle godine Žarko Lazetić stao sa ekipom iz Bačke Topole, pokušaće ove sezone da korača novi šef struke TSC-a, Dean Kalafurić. 

U premijernom meču nove sezone, prošlogodišnji trećeplasirani tim superligaškog društva dočekaće IMT u Bačkoj Topoli sa željom da odmah zabeleži tri boda.

Odradili smo zacrtani program koji je već bio pripremljen. Pokušao sam da se, sa saradnicima sa kojima sam došao u klub, što bolje prilagodim i da koliko je to moguće, prislonim svoj stil igre i svoju ideju na ekipu. Mislim da smo dobrim delom uspeli u tome, odradili smo planirano i izbegli ozbiljnije povrede igrača, osim one teže Andreja Petrovića. Manje probleme ima i Maki Banjak, koji trenutno ne trenira i na njega ne računamo u nedelju, ali Saša Jovanović i Miloš Pantović su u treninzima i konkurišu za utakmicu“, rekao je Dean Klafurić.

 

 

Za novog trenera TSC-a, tim iz Beograda je prilično nepoznat, što može da predstavlja problem. Od trenera, do igračkog kadra, skoro sve je su promenili ovog leta "traktoristi".

Kao domaćini želimo da nametnemo svoj stil igre i da utakmicu što je ranije moguće usmerimo na svoj mlin. Želimo da se ponovo plasiramo u Evropu, daćemo sve od sebe da tamo ostvarimo neku pobedu i osvojimo više bodova nego prošle sezone“, zaključio je Dean Klafurić.

Golman Veljko Ilić, baš kao i šef struke nada se uspešnoj sezoni.

Na svakoj utakmici smo odradili sve što je od nas traženo. U početku smo se uklapali sa novim igračima koji su došli u ekipu i bilo je malo poteškoća dok nismo uhvatili ko kako igra, ali u poslednje dve utakmice smo se namestili i pokazali kako treba da izgledamo u prvenstvu“, rekao je Veljko Ilić.

Utakmica prvog kola Superlige između TSC-a i IMT-a, igra se sutra od 19.30, na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli.

Svaki početak sezone je težak i prva utakmica je uvek zahtevna. Ekipe su dosta promenile igrački kadar i za sada ne znamo mnogo o njima, zato se spremamo na svoj način i sigurno je da bi nam pobeda u na početku dosta značila za nastavak sezone“, dodao je golman TSC-a.