Superliga Srbije

Pet golova na otvaranju Superlige Srbije, bodovi idu u Pančevo: Železničar slavio protiv Radničkog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 20:55
Fudbaleri Železeničara su trijumfom započeli novu sezonu u Superligi Srbije FK Železničar Pančevo
Fudbaleri Železeničara su trijumfom započeli novu sezonu u Superligi Srbije

Počela je sezona 2024/25 Mozzart Bet Superlige Srbije i ako je suditi po prvoj utakmici, ovo će biti izuzetno uzbudljiva sezona. Železničar iz Pančeva je na otvaranju savladao Radnički 1923 3:2 (3:1).

Podsetimo se, Radnički će na početku sezone mečeve u domaćem prvenstvu igrati na stadionu "Dubočica" u Leskovcu, dok će na istom stadionu igrati sve mečeve u evropskim takmičenjima.

Već u trećem minutu je viđen prvi gol u novoj takmičarskoj godini prvenstva Srbije, a strelac je bio Branislav Knežević. Prvo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu, te je Radnički pokušao da uzvrati preko Kilijana Bevisa, ali je Zoran Popović pokazao zašto je važio za najboljeg rezervnog golmana dok je nosio dres Crvene zvezde.

Fransis Eze je najviše problema zadavao izabranicima Feđe Dudića u prvih 45 minuta. Ne toliko svojim šutevima, koliko dobrim driblinzima i dodavanjima u šesnaesterac. Inicijativa Pančevaca se isplatila u 15. minutu kada je upravo Eze asistirao Dariju Grgiću koji je odličnim udarcem matirao Stojana Lekovića i povećao na 2:0.

Međutim, tu nije bio kraj golovima u prvom poluvremenu utakmice. Tomislav Dadić je poslao oštru loptu u šesnaesterac Železničara, a Nikola Jovanović je postavio nogu te se ona odbila u gol Popovića. Čuvar mreže je uhvaćen na krivoj nozi i nije uspeo da odbrani odbitak.

Kragujevčani su do kraja prvog dela igre bili konkretniji i znatno bliži pogotku, ali je Železničar ipak postigao još jedan gol. Strelac je bio Lazar Romanić u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena.

Odmah na startu drgog poluvremena, Radnički je ponovo smanjio zaostatak. Nakon centaršuta sa desne trane Matija Mitrović je skrenuo loptu u mrežu svoje ekipe, te su Kragujevčani novim autogolom stigli do 2:3.

Nakon toga je tempo utakmice malo opao. Gosti su svesno želeli da smire ritam kako bi priveli meč kraju i stigli do tri boda. To im je na kraju i uspelo, te su izabranici Marka Savića novu sezonu započeli trijumfom.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo

petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)
/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 21.00 (A1P)

subota

Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00 (A1P)

Mladost (L) - OFK Beograd 20.00 (AS1)

Čukarički - Radnički (N) 20.00 (A2P)

nedelja

Novi Pazar - Spartak 17.30 (A1P)

TSC - IMT 19.30 (A2P)

Tekstilac - Vojvodina 19.30 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore