Superliga Srbije

Pravo iz Zvezde na Karaburmu: Anan na pozajmici u OFK Beogradu

komentari (0)

Autor: Luka Marković

19.07.2024 20:36
Ebenezer Anan je prethodne sezone igrao na pozajmici u Novom Pazaru Guliver
Ebenezer Anan je prethodne sezone igrao na pozajmici u Novom Pazaru

Nekadašnji fudbaler Bolonje, Ebenezer Anan je tek stigao u Crvenu zvezdu, ali su na stadionu "Rajko Mitić" odlučili da će mu za ispunjavanje potencijala neophodna biti minutaža, koju još uvek ne može dobiti u Ljutice Bogdana. 

Stoga su crveno-beli poslali svog levog beka na "kaljenje" u novopromovisanog superligaša, OFK Beograd, u kojem će moći da nastavi sa regularnim igrama u prvom rangu srpskog fudbala.

Podsećamo, Anan je prošle sezone došao na pozajmicu iz Serije A u Novi Pazar, i odigrao je relativno solidnu takmičarsku godinu. Sada mu sleduje borba za mesto u timu Vladana Milojevića

Ranije su postojale spekulacije da bi OFK Beograd voleo Anana u svojim redovima, ali je cena otkupa od 200 hiljada evra predstavljala problem. Ipak, kako je Crvenoj zvezdi pao u oči bek iz Gane, na kraju je pronađeno rešenje kako da oba kluba profitiraju. 

FK Crvena zvezda

Ebenezer Anan na potpisu za Crvenu zvezdu

Prošle sezone je na Ananovom preferiranom mestu među "romantičarima" igrao Srđan Nikolić, koji je prilično standardno popunjavao levu stranu terena, tako da će biti prilično interesantno videti kako će se ova pozajmica odraziti na njegovu poziciju u klubu.

Od igrača koji su stigli iz Crvene zvezde u svojim redovima OFK Beograd sada ima Aleksandra Kahvića, Uroša Lazića, Alekseja Vukićevića, Aleksu Cvetkovića, Jovana i Nikolu Mituljikića, Edmunda Ada i Novaka Gojkova, a tu je i bivši univerzalac Marko Gobeljić.

OFK Beograd će u prvom kolu Mozzartbet Superlige Srbije gostovati Mladosti iz Lučana, a ovaj, kao i ostale duele domaćeg prvenstva, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.