Superliga Srbije

Ipak nije sve gotovo između Zvezde i Olajinke: Crveno-beli pokrenuli postupak protiv Nigerijca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 16:25
Crveno-beli ne planiraju lako pustiti Pitera Olajinku MN Press
Crveno-beli ne planiraju lako pustiti Pitera Olajinku

Fudbalski klub Crvena zvezda pokrenuo je disciplinski postupak protiv svog napadača, Pitera Olajinke, prenosi Mozzartsport. Naime, kako se navodi u tekstu, Nigerijac je pokušao da isforsira svoj povratak u Slaviju iz Praga slabim zalaganjem na treninzima, zbog čega su sa stadiona "Rajko Mitić" ekspresno reagovali. 

Podsećamo, u zadnjim danima se veoma mnogo spekuliše o Olajinkinoj sudbini. Češki mediji su preneli kako su fudbaler crveno-belih i klub iz prestonice tamošnje države uspeli da se dogovore sa aktuelnim šampionom Superlige Srbije oko klauzule od dva miliona evra - suma koja u uobičajenim prilikama ne bi zadovoljila za igrača Piterovog kalibra. 

Navodno, Zvezda je zahtevala pet miliona prethodno, ali sve više deluje da ni do kakvog dogovora  neće doći toliko lako. Ovo je veliki udarac za klub iz Ljutice Bogdana, s obzirom da je Olajinka planiran kao veoma bitan šraf u ekipi Vladana Milojevića, koji će pokušati da se ponovo nađe u Ligi šampiona. 

MN Press

Piter Olajinka na susretu Zvezde i Vojvodine

Zbog toga nesrećan rasplet čitave situacije još više iznenađuje, naročito ako uzmemo u obzir da je od dolaska aktuelnog šefa struke, Nigerijac pronašao pravu formu. U prethodnoj takmičarskoj sezoni je pomogao Zvezdi da dođe do trofeja - u Kupu, kao i u domaćem prvenstvu - doprinoseći sa  12 golova i sedam asistencija. 

Nažalost, prevagnuli su privatni problemi, s obzirom da srpski mediji navode da je žena Pitera Olajinke insistirala na povratku u Prag - grad u kojem je procvetao kao fudbaler i proveo pet plodonosbnih sezona. 

Podsećamo, Olajinka je u Beograd došao kao slobodan igrač, ugovor je potpisan do 1. jula 2026, ali nakon svega što se događa poslednjih nedelja, teško je poverovati da neće biti ranije raskinut.