Superliga Srbije

Božidar Banodović, trener Vojvodine nema dilemu: Spremni smo za sve izazove, opet ćemo napadati rivale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 14:50
Božidar Banodović, trener Vojvodine MN Press
Božidar Banodović, trener Vojvodine

Trener Vojvodine Božidar Bandović očekuje još bolju igru svoje ekipe ove sezone, odnosno da belo-crveni budu konkurentni i za jedan od dva trofeja.

Novosađani su se dobro pojačali, a da su i u formi videlo se na prijateljskim mečevima tokom pripremnog perioda. 

"Želeo bih da se zahvalim igračima koji su napustili naš klub. Hvala im na pomoći na terenu, van njega, kao i za prošlogodišnji uspeh. Doveli smo igrače koje smatram da će karakterom i kvalitetom pomoći, što su pokazali i u svim prethodnim nedeljama. Naš cilj je da se igrači adaptiraju na intenzitet, tako da smo sada unapredili fizičku spremu, a naš stil igre ostaje isti. Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina. U narednom periodu moramo da budemo još bolji u odnosu na prošlu sezonu. Zadržali smo i atmosferu što je veoma bitno. Mogu da kažem da smo spremni na sve izazove" – rekao je Bandović.

 

 

Motivacija neće biti problem za igrače Vojvodine, koji u prvom kolu igraju protiv debitanta Tekstilca. 

"Želimo da imamo istu energiju, volju i motivaciju i da se borimo do kraja. Unapred preuzimam svu odgovornost na svaku grešku igrača, jer želim da probaju, da rizikuju, a oni znaju gde to mogu i u kojim segmentima igre na terenu. Treba nam strpljenje, jer samo tako i disciplinovano možemo do cilja. Igramo protiv novog superligaša, analizirali smo ih, kao i oni nas. Pripremili smo taktiku, opet ćemo napadati i truditi se da igramo našu igru".

Poručio je trener Vojvodine i da novajlije treba da prođu određeni period adaptacije kako bi se što pre prilagodili i načinu igre i visokom intenzitetu.

"Svi koji su došli treba da dobiju malo vremena. Moraju i oni da se adaptiraju, jer je svaki naš trening mnogo jak intenzitet. Veličković je primer, dobro se adaptirao, ali potrebno je svima vreme. Ne samo intenzitet, već i komunikacija, saradnja sa igračima i razumevanje naše igre. Mislim da svi imaju kvalitet i da će se zbog toga brzo adaptirati. Računam na sve, ali moguće da će početi sa klupe. Sezona je duga, biće nam potreban svaki igrač i svako će imati svoju ulogu i minutažu. Moramo da imamo ritam i kvalitet od prvog do 90. minuta, da kako počnemo tako i završimo utakmicu", naglasio je Bandović.

Fudbalski klub Vojvodina novu sezonu počinje sa još jednim prestižnim imenom u svojim redovima. Reč je o kompaniji MaxBet koja je u naredne dve godine zlatni sponzor Vojvodine.

"Tokom letnjeg prelaznog roka doveli smo nekoliko novih igrača, a naredne godine nas očekuje rekonstrukcija stadiona „Karađorđe“. Ove aktivnosti i promene dokaz su naših ambicija da poboljšamo svoj učinak na domaćem i međunarodnom nivou. A sada zajedno sa našim novim sponzorom krupnim koracima idemo ka novim uspesima", rekao je Zbiljić, prvi čovek Vojvodine.