Superliga Srbije

Vukašin Jovanović, defanzivac Čukaričkog pred start nove sezone: Moramo da se borimo za Evropu

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

19.07.2024 12:17
Vukašin Jovanović, defanzivac Čukaričkog sa direktorom Goranom Grkinićem i Borislavom Strugarevićem MN Press
Vukašin Jovanović, defanzivac Čukaričkog sa direktorom Goranom Grkinićem i Borislavom Strugarevićem

Minule sezone, Čukarički se nije proslavio. Prvi put posle nekoliko godina, belo-crni nisu uspeli daa se plasiraju na evropsku scenu, pa je i logično što sada žele da poprave utisak. 

Sa Goranom Stanićem na klupi, uz mlade tačente Cvetkovića i Subotićaa, sa iskusnim Docićem, Jovanovićem i Stevanovićem, Čukarički sa vrelikim ambicijama dočekuje start sezone. 

A, na Banovo brdo sutra dolazi Radnički iz Niša, ekipa, koja je uvek dobro igrača protiv belo-crnih na ovom terenu. 
Ipak, "brđani" su optimisti i nadaju se dobrom rezultatu. 

"Konačno smo prošli najteži i najdosadniji deo, a to su pripreme. Najbitnije je da smo skoro svi zdravi i svi spremni očekujemo utakmicu. Drago mi je što smo odradili pripreme, što je dobra atmosfera u svlačionici. Čukarički mora da se bori za Evropu tako i mi razmišljamo. Nadam se da ćemo to da ostvarimo. Prošla sezona je bila neuspešna, nadam se da to neće da se ponovi", rekao je Vukašin Jovnović, pred početak nove sezone.

Grkinić: Bez problema sa bonusima


Ovih dana bilo je mnogo polemike oko bonus igrača, ali Čukarički sa tim nema problema.
"Mi kao klub nemamo problem sa “bonusima”. Mnogo sredstava i pažnje je usmereno ka Omladinskoj školi. Imamo širok spektar mladih igrača. I da nema pravila “bonus” igrača, kod nas bi igrali sigurno. Neke klubove mogu da razumem i ne mogu. Ovo je razvojna liga, živi se od prodaje mladih igrača.Cvetković je ekstremni talenat, napraviće veliku karijeru. Njemu je fokus nenormalan, on je na treningu i u utakmici 300 odsto", rekao je Grkinić.

Osvrnuo se defanzivac Čukaričkog i na novo pravilo vezano za bonus igrače, mada Čukarički u tom smislu nema problema, jer ih crpi iz sopstvenih izvora. 

"Mlad sam dobio šansu u Crvenoj zvezdi i drago mi je da mladi igrači dobijaju šansu. Mislim da bi i bez tog pravila dobili šansu. Klubovi žive od prodaje igrača. Možda jedino trener mora da žrtvuje nekog igrača zbog bonusa. Imam svoje mišljenje o tome, ali nije vreme i mesto da iznosim. Čukarički ima odlične mlade igrače i drago mi je da dobijaju šansu".

Nišlije dolaze na Banovo brdo sa osveženim timom i bivšim igračem Nikolom Drinčićem, koji je ovog leta preuzeo Radnički.

"Gledali smo dve-tri pripremne utakmice. Prijatno dobro izgledaju, agresivni su. Igrali su protiv CSKA, nisu se branili. Igrao sam protiv Drinčića, znam kakav je bio igrač. Jedva čekam utakmicu i tri boda moramo da osvojimo".

MN Press

Borislav Strugarević i Goran Grkinić

 

“Brđani” su se pripremali u Sloveniji, a po povratku u Beograd ih je sačakala tropska vrućina.

"Bili su malo nehumani uslovi. Mislim da imamo tu sreću da se bavimo poslom kojim se bavimo i da smo lepo plaćeni. Mislim da i u našoj ligi može lepo da se živi. Ima i zahtevnijih poslova od našeg. Nije lako trenirati, i nadam se da će da popuste ove vrućine".

Stiže Godsvil Vadzea

Na Banovom brdu nisu završili sa pojačanjima, a jedan treba da dođe posle meča sa Nišlijama.
"Posle utakmice treba da dođe krilo iz Zvijezde, Godsvil Vadzea. Sličnih je karakteristika kao Osman Bukari koji je do skoro bio član Crvene zvezde", rekao je Grkinić. 

 

Pratio je prelazni rok Jovanović i kada su u pitanju drugi klubovi u Superligi.

"Video sam da se Vojvodina dobro pojačala. Ne računam Zvezdu i Partizan, oni vode neke svoje ratove. TSC se dobro pojačao. Železničar je doveo iskusnije igrače. Više sam bio fokusiran na nas. Čukarički sa ovim igračima i ovim iskustvom igranja ne bi trebalo da razmišlja o drugima. Bitno je da dobro počnemo prvenstvo i imamo kontinuitet. Imamo spoj igrača koji su igrali u inostranstvu i mlade koji su željni da dobiju šansu i pokažu da su deo ekipe", zaključio je Jovanović.

Čukarički je dobio i novog sponzora. Dan pre početka sezone Goran Grkinić ispred tima sa Banovog brda i Borislav Strugarević, generalni direktor "Grand slota" potpisali su ugovor o saradnji.

"Zadovoljstvo je što smo potpisali ugovor, koji je na godinu dana, ali se nadam višegodišnjoj saradnji. Bilo je dosta ponuda drugih kompanija, ali smo se odlučili za "Grand slot" i hvala im na poverenju", istakao je Grkinić.