Superliga Srbije

Crvena zvezda se na emotivan način oprostila od Milana Borjana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 22:03
Milan Borjan završio sa Crvenom zvezdom FK Crvena zvezda
Milan Borjan završio sa Crvenom zvezdom

Nakon 309 odigranih utakmica, šest osvojenih titula i tri Kupa Srbije, Milan Borjan oprostio se danas od Crvene zvezde. Tim povodom, organizovan je oproštajni ručak u čast bivšeg golmana crveno-belih, koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

Na ručku su prisustvovali članovi rukovodstva Zvezde, Milan Borjan, trener Vladan Milojević i nekoliko legendarnih igrača iz postave crveno-belih, koja je harala Evropom 70-ih godina prošlog veka.

Predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović poželeo je Borjanu uspeh u daljem toku njegove karijere.

"Danas se okupilo rukovodstvo FK Crvena zvezda, kao i bivši asovi koji su obeležili svoje vreme, kao što je i Borjan svoje, kako bi mu odali priznanje da shvati da je Zvezda i dalje njegova kuća i da su mu vrata našeg kluba uvek otvorena. Borjanova epizoda u Zvezdi je obeležila ovo vreme, jedno od najuspešnijih u istoriji kluba. Radosni smo što je na ovakav način ispraćena jedna od naših značajnih sportskih ličnosti. Poručio sam mu da i dalje radi ono što najbolje ume, kao i još puno uspeha u sprotskoj karijeri, ali i to da pored fudbala ima još mnogo radosti u životu", rekao je Mijailović.

 

 

Milan Borjan žali što je napustio Zvezdu, ali se nada da će opet doći u voljeni klub sa nekom drugačijom ulogom. 

"Fenomenalno, cela uprava kluba je došla, trener Vladan Milojević, generalni direktor Zvezdan Terzić, zaista prelepo iskustvo, puno emocija za mene. Krivo mi je što sam otišao iz Zvezde, jer je ovo moja druga kuća i nadam se da ću se jednog dana u nekoj drugoj ulozi vratiti ovde. Moja čitava porodica i ja smo veliki zvezdaši, i već u subotu ću sa sinom da dođem na utakmicu kako bih dao vetar u leđa igračima, stručnom štabu, upravu i svima da se na startu ostvari dobar rezultat i upiše prva pobeda u sezoni. Želeo bih da poručim navijačima da ih volim najviše na svetu i da se i njima zahvalim na ovih prelepih sedam godina koliko sam proveo u klubu. U meni će uvek imati još jednog navijača Zvezde", podvukao je iskusni čuvar mreže.

Borjan je od Crvene zvezde dobio uramljen dres kao simbolični poklon za sve ono što je uradio za pomenuti klub klub.