Superliga Srbije

Stanojević pred Napredak: Znam šta hoćemo, ali kako ćemo izgledati ne znam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 17:13
Aleksandar Stanojević oglasio se pred meč sa Napretkom MN Press
Aleksandar Stanojević oglasio se pred meč sa Napretkom

Fudbaleri Partizana odigraće prvo kolo Mozzartbet Superlige Srbije protiv Napretka. Iako će izabranici Gorana Stevanovića nominalno biti domaćini, meč od 21.00 čas će se odigrati na "JNA", s obzirom da se na stadionu u Kruševcu obavljaju radovi, tako da će crno-beli imati priliku da gostuju u svojoj kući. 

Povodom predstojećeg okršaja, medijima se puten onlajn konferencije za štampu obratio stručnjak "parnog valjka" Aleksandar Stanojević. Za početak je opisao stanje u timu. 

"Imamo jasnu sliku ko će sutra početi, ko će ući. Imamo jasnu sliku, plan i razradu utakmice. Ne znam, eto, još nisam siguran kako ćemo izgledati. Videćemo… Nismo bili svi zajedno, kasnimo u nekim stvarima. Nadam se da ćemo izgledati onako kako smo zamislili. Znam šta hoćemo, ali kako ćemo izgledati, ne znam. Nismo imali dovoljan broj treninga da se sinhronizujemo. Zahid je radio slabijim intenzitetom", izjavio je Stanojević.

MN Press

Aleksandar Stanojević pred medijima na treningu crno-belih

Trenera crno-belih su upitali da prokomentariše nedavnu rakciju Dragiše Binića na žalbe iz tabora Partizana (naročito glavnog stratega Stanojevića) o novouvedenom pravilu vezanom za dva bonusa, što stručnjak "parnog valjka" nije želeo da uradi. 

"Ne polemišem, ne odgovaram. Ne komentarišem. Pogotovo ne ljude koji su bili uspešni u fudbalu. Rekao sam šta sam imao", rekao je Stanojević i potom nastavio o ekipi Napretka, pritom naglašavajući da sada neće govoriti o kvalifikacijama za Ligu šampiona i susretu sa Dinamo Kijevom:

"Poštujemo Napredak. Svako ima svoju motivaciju. Imamo ozbiljnog trenera preko puta i Napredak koji igra dobar fudbal. Teško je, ali gledali smo sve utakmice Napretka. Skautirali smo ih. Spremili smo se ozbiljno, prikupili smo informacije. Ne razmišljam kao trener o Dinamu, posvećen sam ovome. Ima u stručnom štabu ko se bavi samo Kijevom. Ja sam fokusiran samo za Napredak."

Vratio se iskusni trener drugi put u Humsku, ali navodi da nema neki poseban osećaj, kao što je to bio slučaj u drugom mandatu.

"Nemam neki osećaj sada jer se vraćam posle samo dve godine. Ne znam kako će biti kad izađem na teren. Kao da nisam ni odlazio. Ako jug bude pun, to je za nas velika stvar. Nadamo se da će to značiti igračima. Nadamo se pozitivnoj energiji", istakao je Aleksandar. 

Razgovor sa medijima je dovršen na temu Bibrasa Natha - igrača koji uvek pravi razliku, ali svi vide da ga godine polaku sustižu. Zbog toga je Stanojević pokušao da objasni njegovu ulogu u timu. 

"Pričao sam sa Nathom, svi mu redukujemo minutažu, a on se posle izbori. Nije u planu za prvih 11, zavisi sve od njega. On je veliki profesionalac, ne propušta nijedan trening, uvek radi 100 odsto. Zadovoljan sam da imamo takvog profesionalca i takvu ličnost u ekipi", zaključio je Stanojević.

Utakmicu između Partizana i Napretka možete, kao i ostale duele domaćeg šampionata, pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Mozzartbet Superliga Srbije

Prvo kolo

Petak

Radnički 1923 - Železničar (19.00)

Napredak - Partizan (21.00)

Subota

Crvena zvezda - Jedinstvo (20.00)

Čukarički - Radnički Niš (20.00)

Mladost - OFK Beograd (20.00)

Nedelja

Novi Pazar - Spartak (17.30)

Odžaci - Vojvodina (19.30)

TSC - IMT (19.30)