Superliga Srbije

Šerif Endiaje: Uželeo sam se navijača i pune "Marakane"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.07.2024 12:28
Fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje jedva čeka početak Superlige MN Press
Fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje jedva čeka početak Superlige

Fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje rekao je danas da se uželeo navijača crveno-belih i pune Marakane pred početak nove sezone u Superligi Srbije. Crveno-beli su pripreme završili tako što su trijumfovali na Letnjem turniru u Sankt Peterburgu.

"Uradili smo dobar posao na pripremama. Ništa nije bilo teško na pripremama, ali naravno da volim više da igram utakmice nego da treniram, kao i svi. Ipak, ne pada mi teško da treniram. Iza nas su dobre utakmice, a posebno smo se istakli protiv Zenita koji je velikan ruskog fudbala. Srećan sam zbog tima, ali i sebe što nam ide ovako. Sad je vreme da to pokažemo i na premijeri nove sezone", rekao je Endiaje, prenosi sajt kluba.

Senegalski fudbaler je poručio da se uželeo navijača i punog stadiona "Rajko Mitić", kao i da želi da nova sezona bude bolja od prethodne.

"Ne mogu da dočekam da se ponovo vratim na Marakanu i da vidim pune tribine. Znam da je isti osećaj i kod naših navijača. Uželeli smo se jedni drugih. Želimo da ova sezona bude bolja nego prethodna i da je na pravi način otvorimo" naglasio je Endiaje.

Endiaje je u prolećnom delu prvenstva bio efikasniji nego jesenas, postigao je dva gola u večitim derbijima protiv Partizana.

"Za napadača je bitno da postiže golove, ali i da pomaže ekipi na terenu. Naravno, volim da pogađam, to mi daje na samopouzdanju i nadam se da ću nastaviti i ove sezone tako", izjavio je Endiaje.

Osvrnuo se Endiaje i na saradnju sa trenerom Crvene zvezde Vladanom Milojevićem.

"Izuzetno cenim Milojevića i našu saradnju, reč je o odličnom treneru. Takođe, radi se o čoveku sa izuzetnim karakterom, a smatram i sebe takvim, tako da zajedno možemo mnogo toga. Videli su svi koliko sam slobodnije delovao na terenu kada je Milojević došao. Dao mi je samopouzdanje i smatram da sam mu vratio to. Nastavićemo tamo gde smo stali", dodao je Endiaje.

On je naglasio kako je njemu i njegovoj porodici lepo u Beogradu i Srbiji.

"Uživamo u Beogradu, moja supruga, sin i ja. Zaista nam je sjajno u Srbiji", zaključio je Endiaje.

Fudbalska Superliga Srbije počinje u petak, branilac titule Crvena zvezda prvu utakmicu igraće u subotu od 20 časova na svom terenu protiv debitanta Jedinstva sa Uba.