Superliga Srbije

Binić oštro po treneru Partizana: Stanojeviću smetaju bonusi jer nema tim! Licemerno!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 19:55
Dragiša Binić, legendarni as Crvene zvezde MN Press
Dragiša Binić, legendarni as Crvene zvezde

Odluka o bonusima je doneta, ali se strasti u srpskom fudbalu po ovom pitanju ne smiruju. Aleksandar Stanojević, trener Partizana i danas je oštro govorio o novom pravilu usvojenom samo desetak dana pre početka sezone. 

Tim povodom oglasio se i legendarni fudbaler Dragiša Binić, koji je istakao da mu je "muka" da sluša kukanja iz Humske, a da sezona još nije ni počela. 

"Počeo je da priča o regularnosti, a ne pominje da Napretku gostuju u Humskoj na svom stadionu. Ovo mu ništa nije neregularno i sve je u najboljem redu. Tada liga funkcioniše kao sat i problema nema. Licemerno zaista, jasno je da Stanojeviću smetaju bonusi, jer nema tim", naglasio je Binić.

Osvrnuo se Binić na to i što o bonusima priča samo Stanojević, dok se niko od rukovodećeg kadra iz Humske nije oglasio.

"Trener jednog tima rešio da vodi politiku celog srpskog fudbala i lige. Školu su upropastili, vidim da Baždara prodaju i sada se prave naivni. Znaju da su klubovi još 10. juna izglasali da žele pravilo od dva bonusa i spremali se u skladu sa tim. Čitava priča o tome kada je doneta odluka od strane FSS ne pije vodu jer Zajednica je donela odluku na vreme i po propisima. Pa isti propisi važe i za Zvezdu i za Partizan. Ne razumem o čemu on priča?" Ti dvostruki standardi i podizanje tenzije, samo da bi se pravila “frka”.

Oštro je legendarni as govorio i o gostovnju, odnosno domaćinstvu Napretka u Humskoj u prvom kolu, istakavši da se crno-beli zbog toga nisu bunili. 

"Namerno kreiraju mulj da bi opravdali i ovu sledeću sezonu bez trofeja. Kažu da jesu za bonuse, ali od sledeće sezone. Pa da li je moguće da taj tim nema tri mlada igrača od 25 licenciranih? To dovoljno govori o njihovom radu i načinu na koji funkcionišu. Vidim da mnogo brinu i o tome ko će da sudi, a ne vide problem u tome da oni forsiraju samo jednog sudiju i smatraju da je to potpuno regularno. Uz to sebe proglašavaju borcima za regularnost, a još jednom ponavljam, prvo kolo “gostuju” na svom terenu. Da slučajno Zvezda gostuje nekom na Marakani od tih poštenih partizanovaca se ne bi moglo živeti", poručio je Binić.