Superliga Srbije

Gotova saga Baždar: Napadač Partizana u Saragosi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 18:39
Samed Baždar će svoju sreću tražiti u Španiji MN Press
Samed Baždar će svoju sreću tražiti u Španiji

Posle skoro mesec dana priče o statusu Sameda Baždara u Partizanu, priča oko transfera je konačno završena. Šuškalo se da bi sledeći klub svežepromovisanog reprezentativca Srbije mogao biti Lacio, ali prema navodima domaćih medija, Lotito i "nebeskoplavi" nisu poslali dovoljnu novčanu ponudu (tojest u pitanju je bila ideja o razmeni igrača). 

Stoga su se crno-beli odlučili da pošalju svog napadača u Saragosu, gde će poput Uroša Đurđevića, i Umara Sadika svojevremeno, nastupati u La ligi 2. 

Konačni dogovor između španskog kluba i Partizana se sveo na cifru od 3,5 miliona evra, uz koju će u Humsku u doglednom periodu pristići i nenaglašeni procenti od prodaje. Ukoliko Saragosa dođe do promocije u Primeru, "parni valjak" će kao u slučaju nigerijskog napadača dobiti bonuse (ponovo neodređene). 

MN Press

Samed Baždar nije bio u planovima Aleksandra Stanojevića

Kako bilo, Baždar, koji je dete crno-belih, karijeru nastavlja u timu Saragose, u kome najveći vlasnički udeo imaju Inter Majami, ali i Atletiko iz Madrida (30 odsto) i tamo će potražiti svoju sreću.

Svoju priliku da se oproba u prvom timu Partizana, Samed je zavredeo još 2021. godine pod komandom aktuelnog stratega, Aleksandra Stanojevića. Međutim, prava šansa stiže zajedno sa Igorom Duljajem, za vreme čijeg mandata je mladi napadač Srbije postigao osam golova na 18 utakmica, uz jednu asistenciju. Takođe je stigao do debija za A reprezentaciju, na širem spisku Dragana Stojkovića namenjenog pripremama za minulo Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.