Superliga Srbije

Čukarički jači za mladog reprezentativca Gane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 16:26
Emanuel Dzigba, novi igrač Čukaričkog FK Čukarički
Emanuel Dzigba, novi igrač Čukaričkog

Čukarički je doveo peto pojačanje u letnjem prelaznom roku. U ekipu sa Banovog brda iz Akra Lajonsa došao je mladi reprezentativac Gane Emanuel Dzigba.

Primarna pozicija mu je defanzivni vezni, a nekad je bio član i selekcije Gane do 17 godina.

"Ovog igrača smo zapazili kad je sa svojim klubom igrali prijateljsku utakmicu protiv naših omladinaca, a potom i protiv Crvene zvezde. U tim mečevima pravio je ozbiljnu razliku, odmah smo reagovali i brzo smo se dogovorili sa njegovim klubom. Morali smo da sačekamo da napuni 18 godina, kad je i taj uslov ispunjen došao je u Čukarički", rekao je tehnički direktor belo-crnih Goran Grkinić.

 

 

Mladi reprezentativac Gane, neće odmh dobiti dugoročan ugovor na Banovom brdu.

"Dzigba je najpre došao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa. Pokazao je da je vrlo perspektivan, odigrao je već tridesetak utakmica u Super ligi Gane, reprezentativac je svoje zemlje u tom godištu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a može da pokriva još dva mesta u veznom redu. Njegov klub je prilično poznat, forsiraju mlade igrače. Vlasnik je nemački konzorcijum, a iza svega stoji Lotar Mateus. Kad su igrali protiv nas u Srbiji englezi su im bili treneri. Već smo bili tražili igrača na toj poziciji, veoma je mlad, ali bez obzira na to ima određeno iskustvo u seniorskom fudbalu i očekujemo da pokaže sav svoj potencijal i da u dogledno vreme bude starter", objasnio je Grkinić.

Grkinić je naglasio i da prelazni rok nije gotov, iako je Čukarički pored Dzigbe doveo još četvoricu igrača, pre momka iz Gane na Banovo brdo stigli su Miloš Cvetković, Nikola Mirković, Lazar Tufegdžić i Hamadi Diop.