Superliga Srbije

Prva utakmica kao pripremna: Stanojević ne krije da ekipa nije još na potrebnom nivou

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 14:45
Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan, nezadovoljan trenutnom formom Partizana MN Press
Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan, nezadovoljan trenutnom formom Partizana

Partizan ovog petka, protiv Napretka (21.00, TV Arena 1 Premium), igra prvu utakmicu Mozzart Bet Superlige Srbije i nove sezone, a trener Aleksandar Stanojević ne krije da crno-beli nisu još na nivou spremnosti na kom želi.

Najviše zbog toga što su igrači tokom poslednjih nedelja rada teško podnosili nametnutu jačinu treninga, odnosno češče se povređivali i zbog toga na mahove pauzirali, što je remetilo sprovođenje zamisli trofejnog stručnjaka. 

"Završili smo prvi deo priprema, ali smo opet morali da nastavimo da radimo kao da smo na pripremama, jer nismo odradili sve kako sam planirao. Radimo pojačano da bismo došli na nivo na koji smo želeli. Imao sam problem sa intenzitetima, neki igrači nisu uspeli da ih isprate. Nismo se još našli u potpunosti što se tiče rada, onako kako želim. Tako ćemo i prvu utakmicu tretirati kao da je pripremna, imaćemo pet izmena. Vreme će pokazati kakvi ćemo biti", priznaje Stanojević. 

Zbog svega toga, neočekivani povratnik na mesto šefa stručnog štaba crno-belih nije načisto koliko toga će Jovanović, Saldanja, Baždar.... moći da pokažu na prvenstvenoj premijeri protiv Kruševljana. 

"Prva utakmica je najteža, dok se i mi pohvatamo. Moramo da uđemo u meč ’do koske’, da idemo iznad maksimuma, ne smemo da razmišljamo o Kijevu. Odavno se nije desilo da ne znam kakvi ćemo biti. Moramo da krenemo sa neviđenom energijom. A, da li ćemo biti dobri ili imati amplitude, to ne znam".

 

MN Press

Aleksandar Stanojević na treningu Partizana

 

Prelazni rok u Humskoj još nije završen, jer je i dalje otvorena mogućnost dolazaka i odlazaka, a trener Partizana za sada je zadovoljan onim što pokazuju novajlije. 

"Zadovoljan sam novajlijama. Bili su nam preko potrebni štoper, zadnji vezni i levi bek. Klub je odradio fenomenalan posao što ih je odmah doveo, na početku priprema. Arijaga nam je doneo brzinu i agresivnost, Mujakić brzinu i stabilnost, novi levi bek iskustvo. Poremetila nas je povreda Živkovića, jer je bio ofanzivno rešenje za desnu stranu. Zato smo naknadno doveli Lazarevića. Tražimo igrača sredine terena, nismo se dogovorili oko Đakovca. Nastavili smo da tražimo. Kao i krilo koje može da igra na oba boka. Tu je i Zubairu, mlad igrač, koji ima potencijal, prodornost, brzinu. Zadovoljan sam novajlijama".

Posle prvog superligaškog meča stiže i startni izlazak u Evropu, protiv Dinama iz Kijeva u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. 

"Oni su nivo Dinama iz Moskve, takva nas utakmica čeka. Dosta intenziteta, direktnosti. Težak protivnik. Biće zahtevna utakmica. Videli ste nas u Rusiji, koji je to nivo trke, intenziteta", sprema se Stanojević, koji je danas izneo lični i Partizanov stav o problematici bonus igrača, kao i o tretmanu kluba u srpskom fudbalu.