Superliga Srbije

Rekli su mi da ćemo se pojačati, a uticaću i da igrači imaju novac na vreme: Trener Partizana pričao i o razlozima povratka u Humsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 13:25
Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan, nezadovoljan statusom Partizana MN Press
Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan, nezadovoljan statusom Partizana

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, danas je izrazio veliko nezadovoljstvo povodom dupliranja obaveznog broja bonus fudbalera na utakmicama Mozzart Bet Superlige Srbije, ali i izrazio stav o tretmanu crno-belih u sprskom fudbalu.

Ali i mnogih drugih klubova iz ekitnog ranga takmičenja, iako mu je obećavano nešto drugo kada je dobio pozic iz Humske da se vrati u sredinu u kojoj je napravio najveće uspehe u tom delu svoje sportske karijere. 

"Treći put sam ovde, uveravali su me da ćemo imati jednak tretman, svi klubovi, što se tiče suđenja i svih propozicija. Rekli su mi da sigurno ne mogu da utiču na odnos bratskih klubova, na regularnost lige po tom osnovu, svaki klub ima pravo da odluči kako će da funkcioniše.

Uticaće da igrači imaju novac na vreme, da imamo jednak status pred sudijama... Rekli su da ćemo se pojačati u svakom smislu i kao sponzori i ljudi od autoriteta u klub. Zato sam i došao. Da dođem treći put na isto kao ranije... Na prvoj situaciji se nismo izborili, a znam da je klub sve uradio, bio sam prisutan da su sve želeli i borili se".

 

MN Press

Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan

Stanojević se dotakao i suđenja, večite teme sporenja u srpskom fudbalu, pre svega između Partizana i Crvene zvezde. 

"Ko odlučuje da derbi ne može da sudi najbolji srpski sudija. Ko daje te predloge? Jasno se zna da Srđan Jovanović ne može da sudi Partizan – Crvena zvezda? Naš najbolji sudija, a ja sam izgubio derbi sa njim… Prošle sezone nismo imali isti trerman u sudijskoj organizaciji. Samo da bude normalno, kao što je rečeno.e sami mi, nego svi klubovi da imaju jednak tretman u tim stvarima".

Prema njegovim rečima, njegove kritike i apeli ne tiču se samo dobrobiti crno-belih već i konkurencije. 

"Nije ovo normalno i ne dam da radimo stvari koje nisu normalne i sportske. Moraš da reaguješ. Ima i drugih klubova, svi se trudimo, samo da budu normalne stvari. Ne kukam ja. Prvo, mi imamo ogroman budžet, mnogo veći od drugih klubova. Mi smo u startu u prednosti u odnosu na druge ekipe. Ali, pričamo o osnovnim stvarima da budu za sve iste", kaže Stanojević.