Superliga Srbije

Radonjić bliži MLS-u i Kataru nego Crvenoj zvezdi

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

15.07.2024 11:30
Nemanja Radonjić će ostati za sada u inostranstvu Guliver/Press World Copyright
Nemanja Radonjić će ostati za sada u inostranstvu

Crvena zvezda polako privodi kraju kratke letnje pripreme i sprema se za start sezone u Mozzart bet Superligi i subotnji duel sa Jedinstvom iz Uba (20.00, TV Arena 1 Premium). Trener Vladan Milojević još nije kompletirao igrački kadar iako na spisku ima preko 35 fudbalera.

S obzirom na plej-of u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona i ambicije srpskog šampiona da se ponovo nađe u novom formatu eltinog takmičenja, sportski sektor crveno-belih, posle dogovorenog transfera napadača Bruna Duartea iz Farensea, traži još dvojicu igrača - krilo i štopera. Željena pojačanja su u ovom času daleko od dresa crveno-belih.

Nemanja Radonjić napušta Torino, ali ima dve bogate ponude iz Katara i MLS lige, kao i dve iz Grčke i Turske. Šanse da se vrati na Marakanu su izražene u promilima, krilni igrač neće još nazad u Srbiju. Ne treba posebno naglašavati koliko bi Zvezda dobila sa Radonjićem na krilu, pogotovo što ga je "u život" u prvom mandatu baš Vladan Milojević.

Slovenački štoper Vanja Drkušić čeka rasplet u Sočiju. Sedam miliona evra koliko traži klub za obeštećenje je van finansijskog plana Zvezde, ne i mogućnosti, pa ako sagledamo sve činjenice, želju igrača da dođe, svašta se tu može dogoditi.

Zvezda žuri da pronaše još jednog krilnog igrača jer je Piter Olanjinka sve bliži odlasku. Odlični krilni igrač nije odigrao nijedan meč na pripremama zbog povrede primicača, ali iz porodičnih razloga (supruga Jatunde Barnabas je glumica i ima angažman u Češkoj) insistira na povratku u prašku Slaviju. Ponuda i potražnja dva kluba oko obeštećenja nisu ni blizu, ali po informacijama iz glavnog grada Češke, Slavija je već u koncepciju tima postavila Olanjinku i spremna je da uveća ponudu, približi je Zvezdinoj potražnji. Čak se pominje kao poslednja opcija da Zvezda pozajmi Olanjinku na godinu dana uz pravo obaveznog otkupa. Za sada nema zvaničnih izjava iz oba kluba, tako da taj transfer "lebdi u vazduhu" i cela priča je zanovana na medijskim natpisima.

Prema izraelskim medijima, crveno-beli su blizu da iz Makabija Petah Tikve dovedu 19-godišnjeg krilnog napadača Idana Toklomatija. Momak ima kvalitet, ne i iskustvo jednog Olanjinke, Ivanića, Kataija, ali je bonus igrač, kao i Leković. Šljivić, Knežević... Zvezda je na potezu, sportski sektor želi do kraja nedelje obavi bar 50 odsto posla i dovede bar krilnog igrača.