Superliga Srbije

Nemanja Stojić jedva čeka da "iskoči" pred Delije: Znam koju težinu nosi Zvezdin dres

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 11:43
Nemanja Stojić dao intervju za klupski sajt Crvene zvezde MN Press
Nemanja Stojić dao intervju za klupski sajt Crvene zvezde

Letošnje pojačanje i povratik u ekipu Crvene zvezde Nemanja Stojić, priključio se timu posle obaveza sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu i dao intervju za klupski sajt.

Nemanja Stojić stigao je u Zvezdu posle dvogodišnjeg mandata u TSC-u iz Bačke Topole, dok je dres beogradskog kluba nosio u periodu od 2017. do 2021. godine. U međuvremenu nastupao je i za Grafičar, Zlatibor i Metalac.

"Izuzetan je osećaj ponovo biti u Crvenoj zvezdi. Upoznajem se još uvek sa novim saigračima i zahtevima trenera, tako da koliko je lepo, isto tako je na neki način i naporno, jer je sve novo i moram da se adaptiram", rekao je Stojić.

Osvrnuo se defanzivac i na rad šefa stručnog štaba Vladana Milojevića.

"To je sigurno važno, da motri i da gleda, zato što će sve nas učiniti boljim. Sigurno da je već dokazao da je izuzetno kvalitetan trener, tako da nastojimo da upijamo i slušamo njegove zahteve, jer će sigurno da nas učine i boljim igračima i svakako boljom ekipom, što znači da ćemo biti na visini zadatka ove sezone."

Prisetio se Stojić i prvog mandata u Crvenoj zvezdi.

"Bio sam već ovde i znam kako je nositi Zvezdin dres, tako da jeste težak, pre svega zbog navijača. Svaka utakmica mora da se pobedi, moraju da se osvajaju trofeji, svestan sam toga i da nisam spreman, ne bih bio ovde."

 

 

Govorio je i štoper Zvezde i o meču sa Zenitom.

"Odradio sam dva treninga pred utakmicu protiv Zenita. Nisam imao dovoljno vremena da se uklopim i usvojim sve zahteve, sigurno da je bilo nekih propusta, međutim verujem da će kako vreme bude odmicalo biti sve bolje i bolje. Veliko je iskustvo igrati protiv kluba kao što je Zenit i protiv takve ekipe, koja ima izuzetne pojedince. Meč je bio zahtevan, ali mi je drago što je to bila moja prva utakmica od povratka u Zvezdu i što smo osvojili trofej."

Spreman je sve izazove u narednoj sezoni.

"Verujem u sebe i u svoj kvalitet. Mislim da mi je samopouzdanje kroz godine dosta donelo. Vredno radim svakog dana, ispunjavam obaveze, tako da sam miran što se toga tiče. Sigurno da znam šta se očekuje od mene i kada sam dolazio šta sam razgovarao sa ljudima iz kluba i sa trenerom, tako da sam spreman da odgovorim na sve zahteve."

Osvrnuo se defanzivac i na period karijere koji nije proveo u Zvezdi.

"Kao mlad igrač jako je teško da se uđe u prvi tim, pogotovo kada su se pravili rezultati, kakvi su bili u tom periodu. Morao sam da idem obilaznim putem, ali opet to je jednostavno stvar karaktera da li jesi ili nisi taj. Iz godine u godinu sam se trudio da pre svega donosim dobre odluke, budem vredan, poštujem sebe i svoju karijeru i onda su se kockice same slagale. Zadovoljan sam napretkom u poslednjih par godina, a kako sam napredovao tako su dolazile i nagrade."

Govorio je prvotimac Zvezde i o učešču na EURO.

"Što se tiče reprezentativnog fudbala čast je da predstavljaš svoju zemlju na velikom takmičenju. Sam uspeh je što nismo bili toliko godina, pa smo otišli posle 24 godine. Veliki rezultat smo napravili, odlaskom tamo, dobro smo igrali, ali nismo došli do većih rezultata. Sve u svemu mogu da budem zadovoljan i nadam se da ću i u nastavku karijere biti pozivan da igram za reprezentaciju", rekao je između ostalog Ilić.