Superliga Srbije

Poznati svi termini prvog kola Superlige: Partizan "gost" u Humskoj u petak od 21.00 čas, Zvezda dan kasnije dočekuje Jedinstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 08:18
Fudbaleri Crvene zvezde kreću u odbranu titule MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde kreću u odbranu titule

Ostalo je tačno nedelju dana do početka nove sezone, a čini se da su klubovi spremni za start. Većina se dobro pojačala, a glavni fokus svih trenera bilo je uigravanje dva bonus igrača, iako je do pre nekoliko dana bilo spekulacija da li će to pravilo važiti za ovu sezonu. 

Ipak, Izvršni odbor FSS "aminovao" je ono što su klubovi tražili, pa će tako novo prvenstvo doneti mnogo više mladih igrača na terenima širom Srbije, nego što je to ranije bio slučaj.

 

 

Titulu brani Crvena zvezda, a debitanti u eltinom rangu takmičenja su Jedinstvo Ub i Tekstilac iz Odžaka, dok se posle nekoliko godina u društvno najboljih vratio i OFK Beograd.

Partizan će sa novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem, pokušati da dođe do dugo čekane titule, a za Evropu će se i ove sezone boriti TSC koji je doveo novog šefa struke Dean Klafurić. 

Sa istim ambicijama ulaze Vojvodina, Čukarički i Radnički 1923, ali ne bi trebalo zanemariti ni Novi Pazar, Mladost iz Lučana, pa i Radnički iz Niša, koji će sa debitantnom na klupi, što se tiče superligaške scene, Nikolom Drinčićem, pokušati da se vrati na stare staze.

Zajednica Super i Prve lige, saopštila je i zvanično termine za prvo kolo, kao i stadione na kojima će se igrati utakmice. Najzanimljivije biće u Humskoj, gde će Partizan formalno biti gost Napretku. Kruševljani sređuju stadion i zbog toga nisu u mogućnosti da igraju u Kruševcu. 

Zanimljivo Superliga kreće iz Leskovca, koji nema člana u elitnom takmičenju, ali će na ovom stadionu utakmice kao domaćin igrati Radnički 1923.

 

Mozzart Bet Superliga, 1. kolo

petak, 19.jul

LESKOVAC: Radnički 1923 - Železničar 19.00  
BEOGRAD: Napredak - Partizan 21.00

subota, 20. jul

BEOGRAD: Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00
BEOGRAD: Čukarički - Radnički Niš 20.00
UŽICE: Mladost Lučani - OFK Beograd 20.00

nedelja, 21. jul

NOVI PAZAR: Novi Pazar - Spartak 17.30
BAČKA PALANKA: Tekstilac - Vojvodina 19.30
BAČKA TOPOLA: TSC - IMT 19.30