Superliga Srbije

Vladan Milojević: Jedva čekamo da vidimo navijače na stadionu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.07.2024 20:20
Vladan Milojević očekuje da navijaču dođu u što većem broju na stadion MN Press
Vladan Milojević očekuje da navijaču dođu u što većem broju na stadion

Fudbaleri Crvene zvezde su u Rusiji osvojili "Kup Prijateljstva", ali su u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred početak nove sezone poraženi od argentinskog Taljeresa.

Trener šampiona Srbije, Vladan Milojević je istakao kako je bitno izvući pouke iz svih utakmica sa priprema.

"Iza nas je interesantan meč, s obzirom na činjenicu da smo ga odigrali poslednji dan pred polazak za Beograd. Igrali smo protiv ekipe koja ima apsolutno drugačiji stil igre, dolazi sa drugog kontinenta. U pripremi meča smo očekivali tvrdu igru, jake duele, dosta prekida, međutim ono što je dobro i pozitivno jeste da smo izvukli dosta pouka iz ove utakmice, koje će nam značiti u nastavku. Bez obzira na rezultat, ono što je bitno jeste da sve utakmice koje smo odigrali u Rusiji, mladim igračima mnogo znače, po prvi put se susreću sa takvim intenzitetima, gde moraju brzo da reaguju. Nama će svakako ove utakmice dati punu sliku, a i pre ovog turnira dosta stvari nam je već bilo jasno, tako da hoćemo da napravimo sistem i da zadržimo kontinuitet igre u toku 90 minuta", rekao je Milojević.

 

 

Šef struke crveno-belih je govorio i o mladim fudbalerima u timu.

"Oni jako dobro rade. Mislim da Crvena zvezda u ovom trenutku ima dosta mladih igrača i dosta igrača koji su došli takođe, treba se navići na ovaj sistem i igru u Crvenoj zvezdi. Ono što je dobro jeste da imamo i iskusnije fudbalere, koji dobro rade, vredni su, a ovakve utakmcie mogu samo da nam pomognu, pogotovo njima da stiču iskustvo. Kada počne prvenstvo i pritisak rezultata, biće publika, pritisak jvnosti, to su neke stvari koje postepeno treba da shvate, da igraju u velikom klubu i da moraju to da nose. Mislim da oni to imaju u svom karakteru. Kao trener pokušavam sa stručnim štabom uvek da im to dočaram i na treningu, ali utakmice protiv Sočija, Zenita i Taljaresa treba da osete, da vide kako je kad je tvrdo, šta je takmičarska utakmica. Treba da se takmičimo kroz igru i uživanje u fudbalu, a nije lako povezati te dve stvari", istakao je Milojević.

Srpski stručnjak je imao poruku i za navijače Crvene zvezde.

"Iščekujemo prvu utakmicu, za nas su treninzi naporni, radimo svaki dan, a sve sa ciljem da budemo što spremniji. Prijateljske utakmice su jedno, za razliku od zvaničnih, kada počinje borba za bodove. Očekujem naše navijače da dođu u što većem broju, iako znam da su u toku godišnji odmori, treba podržati ovu ekipu. Preostaje nam da se malo odmorimo i jedva čekamo da ih vidimo u subotu na stadionu", rekao je Milojević.