Superliga Srbije

Iz niškog Radničkog u Novi Sad: Vojvodina spremna za Ajaks, stigao Jusuf Bamidele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 14:45
Jusuf Bamidele stigao u Vojvodinu iz niškog Radničkog FK Vojvodina
Jusuf Bamidele stigao u Vojvodinu iz niškog Radničkog

Uprava fudbalskog kluba Vojvodine vredno radi na novim pojačanjima uoči duela sa Ajaksom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa je na "Karađorđe" pristigla šesta ekvizicija ovog leta, a poslednje u nizu dolazi iz niškog Radničkog - Jusuf Bamidele.

"Ovaj 23-godišnji ofanzivac stiže iz niškog Radničkog, u kom je proveo šest meseci, ali u tom periodu pokazao kvalitet uz impresivan učinak od šest golova i pet asistencija na 16 utakmica.

Pre dolaska u Srbiju, Nigerijac je nastupao za portugalski Estoril i Spartu iz Trnave, u koju je i stigao u evropski fudbal iz domovine januara 2020.

 

 

Bamidele igra na poziciji levog krila, ali može da pokrije i mesto iza napadača, tako da će biti dodatno pojačanje i konkurencija za tim Božidara Bandovića.

Pre Bamidelea, Vojvodinu su ovog leta pojačali – Mihai Butean, Marko Poletanović, Marko Veličković, Lukas Baros i Kolins Sičenje", stoji u saopštenju Vojvodine.

Prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Vojvodina će odigrati protiv slavnog Ajaksa 25. jula u Holandiji, a pravdu na toj utakmici deliće Španac Sezar Soto Grado. Revanš je nedelju dana kasnije u Bačkoj Topoli.