Superliga Srbije

Lazar Jovanović, iskren pred početak nove sezone: Jedva čekam debi na "Marakani"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 16:09
Lazar Jovanović, mladi fudbaler Crvene zvezde FK Crvena zvezda
Lazar Jovanović, mladi fudbaler Crvene zvezde

Jasno je da je pred mladim Lazarom Jovanovićem velika fudbalska karijera, ako bude išao stazom kojom danas korača. Za kratko vreme pokazao je zašto je Crvena zvezda odlučila da ga angažuje ovog leta.

Dobro se uklopio u tim Vladana Milojevića, ali je i sam svestan da njegovo vreme tek dolazi, ali i da mora još da uči. 

"Priključio sam se ekipi na Zlatiboru i mogu da kažem da su pripreme izuzetno naporne. Medjutim, nisam ni očekivao da će biti drugačije. Igrači su me lepo prihvatili, kao što sam i rekao dosta njih znam i od ranije, kako mlađe, tako i starije. Brzo sam se uklopio u tim", istakao je Lazar Jovanović.

Govorio je talentovatni fudbaler i o saigračima, ne krije da dvojicu posebno ceni.

"Mnogo mi znači podrška starijih igrača, pre svega kada mi idoli poput Kataija i Mirka Ivanića priđu i posavetuju me".

Iako su pripreme sa Crvenom zvezdom naporne Jovanović je istakao da uživa u svakom trenutku.

"Ovo su mi treće pripreme, kada je reč o seniorskom fudbalu. Prve sam odradio sa nepunih 17 godina, ali moram da istaknem da je dosta teže u Crvenoj zvezdi. To je moj osećaj, mislim da se više trenira, radi, ima više trčanja i rada na kondiciji. Takođe moram da istaknem da sam došao spreman na pripreme, pa mi to ne predstavlja veliki problem. Od ranije sam upoznat sa radom na taktici, ali svaki novi tim i trener donose drugačije zahteve, trudim se da se prilagodim što pre i što bolje".

Osvrnuo se krilni napadač i na meč protiv Sočija.

"Mislim da smo dobro odigrali, bili smo bolji, uz to i imali kontrolu nad protivnikom. Što se tiče gola, Šljivić je dobro prošao po desnoj strani, uputio je centaršut, a ja sam osetio da će lopta stići do mene, našao sam se u dobroj poziciji i postigao gol. Svaki pogodak i pobeda, donose dosta samopuzdanja i meni lično, kao i timu, što će nam siguran sam pomoći u nastavku sezone".

Najveću podršku Lazar Jovanović dobija od porodice.

"Porodica naravno, tata, braća i majka. Otac mi je takođe bio fudbaler, često me savetuje i to mi zaista mnogo znači. Trudim se da ga uvek poslušam, sve što mi kaže, govori mi dobronamerno".

Pripreme se bliže kraju, a mladi fudbaler ističe da se raduje mečevima na Marakani.

"Jedva čekam utakmice na Marakani, već sam jednom igrao na Zvezdinom stadionu, bio je to neopisiv osećaj, kada sam video toliko navijača. Atmosfera je uvek neverovatna", zaključio je Jovanović.