Superliga Srbije

Zvezda poslala ponudu od sedam i po miliona za Urugvajca: Orlando odbio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 19:30
Fakundo Tores bi mogao postati najveće pojačanje Crvene zvezde u istoriji Profimedia
Fakundo Tores bi mogao postati najveće pojačanje Crvene zvezde u istoriji

Crvena zvezda pred sobom ima još jedno leto u kojem planira da napadne Ligu šampiona. Većina tima je na okupu, nova pojačanja su skoro popunila problematične pozicije, a tim deluje prilično kompletirano. Ipak, izgleda da Zvezdan Terzić ima još jednog keca u rukavu, s obzirom da prekookeanski mediji pišu kako je klub iz Ljutice Bogdana poslao ogromnu ponudu za fudbalera iz MLS. 

Naime, u pitanju je Fakundo Tores, urugvajski krilni napadač, koji trenutno nastupa za Orlando. Cifra koja se pominje nije nikada viđena u Superligi Srbije kada se priča o dolaznim transferima, i iznosi čak sedam i po miliona evra. Da stvari budu neverovatnije, njegov trenutni klub je odbio ponudu!

 

 

Ponuđena svota ne treba da iznenađuje, u pitanju je igrač koji je u MLS stigao iz Penjarola u januaru 2022. godine za obeštećenje od 8.500.000 evra, a do sada je u dresu Orlanda odigrao 103 utakmice i postigao 36 golova, uz 17 asistencija.

Za sada nema naznake da je rasplet ove situacije blizu, a svakako da je Zvezdi neophodan krilni napadač, naročito ako uzmemo u obzir da se u vezu sa crveno-belima takođe dovodi Viktor Đukanović, za kojeg Hamarbi traži 4.000.000 evra. Pitanje je samo da li su na "Rajko Mitiću" spremni da isplate ogroman novac za dva fudbalera, ili će samo za jednog od njih ponuda biti pojačana. 

Podsećamo da je u intervjuu za Mozzart Sport, Zvezdan Terzić najavio veiko trošenje na "Marakani" ovog leta. 

"Očekujemo da u ovom prelaznom roku plaćamo igrače i po 8.000.000 evra. I to doživljavam kao jednu veliku investiciju. Mi smo prošle godine samo Hvana i Endiajea platili skoro 10.000.000 evra. Sad imamo dvostruko veću cenu za njih", rekao je između ostalog Terzić, što nam govori da nije nerealno da se jedan od dva transfera realizuje do kraja leta.