Superliga Srbije

Još se čeka odluka o dva bonusa: FSS preneo pitanje Zajednici klubova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 19:57
FSS je preneo moć zaključka na Zajednicu superligaša MN Press
FSS je preneo moć zaključka na Zajednicu superligaša

Ni posle zasedanja Fudbalskog saveza Srbije, nije odlučeno da li ćemo u Mozzartbet Superligi Srbije gledati dva bonus igrača u svakom timu naredne sezone. Naime, pošto je pitanje postavljeno, doneto je rešenje da se moć presuđivanja prenese na instancu koja je i podnela sam predlog - Zajednicu klubova. 

Podsećamo, na prethodnoj sednici ove organizacije, sedam klubova se izjasnilo kao zagovornik pravila o dva bonusa, dok je jedini Partizan ostajao protiv ideje. Pre nekoliko dana se čulo da će pravilo biti usvojeno, znatno manje od mesec dana do početka šampionata, što je dovelo do burne reakcije kroz saopštenja od strane crno-belih. 

MN Press

Na stadionu Partizana se oštro protive promeni pravila deset dana pred takmičenje

Čak se i stručnjak "parnog valjka", Aleksandar Stanojević oglasio povodom ovog pitanja, i u vrlo isfrustrirano pokušao da objasni zbog čega nije vreme da se ovakve odluke donose. 

S obzirom da je odluka teška, Fudbalski savez Srbije je rešio da je jednostavno ne donese, tojest da Odbor za hitna pitanja  prebaci vruć krompir u ruke Zajednice superligaša. Pitanje je samo: kada će sednica da se održi? 

Sezona u šampionatu Srbije počinje 19. jula, što znači da na nešto više od 10 dana nismo sigurni sa kakvim će se propisima odigrati naredna takmičarska godina, niti da li ima vremena da se skup koji će razrešiti ova teška pitanja organizuje i donese konačnu presudu.