Superliga Srbije

FSS: Odluka o povećanju broja bonus igrača u interesu celokupnog srpskog fubala

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.07.2024 11:14
SC FS Srbije u Staroj Pazovi MN Press
SC FS Srbije u Staroj Pazovi

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je odluka o povećanju broja bonus igrača (sa jednog na dvojicu) za predstojeću sezonu Mozzart bet Superlige i Mozzart bet Prve lige Srbije rezultat temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, kao i da je u interesu celokupnog srpskog fubala.

"O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Superlige i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim Partizana, i koja je prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru FSS, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala", navode iz FSS.

Fudbalski klub Partizan oglasio se juče saopštenjem na najavu da će u narednoj sezoni svi klubovi morati da imaju u startnim postavama dva igrača mlađa od 1. januara 2002. godine. "Crno-beli" tvrde da je predlog o povećanju broja bonus igrača upućen prekasno.

"Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapređenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije", saopšteno je iz FSS.

A, zatim je zaključeno.

"Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fubala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost. FSS će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji".