Superliga Srbije

Partizan i CSKA zatvaraju "Bratski kup" u Moskvi uz prenos na Areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 11:37
Bibars Natho je omiljen i među navijačima CSKA i Partizana MN Press
Bibars Natho je omiljen i među navijačima CSKA i Partizana

Moskva je izvesno pobednik premijernog "Bratskog kupa" u glavnom gradu Rusije jer je OFK Beograd oba puta poražen, te je Beograd "izgubio" prednost koju mu je doneo Partizan na otvaranju kada je na penale bio uspešniji od Dinama.

Crno-beli i CSKA danas zatvaraju "Bratski kup" duelom od 18.30 časova uz direktan TV prenos na Areni 1 Premium kanalu. Ovaj duel biće veoma važan i za trenera CSKA Marka Nikolića, a više za Aleksandra Stanojevića koji polako sklapa kockice novog tima. Imaće starteg Partizana priliku da isproba i novog levog beka Marija Jurčevića koji je poslednji stigao među crno-bele i imao dva-tri treninga.

"Veliko je interesovanje, očekuje se pun stadion, čujem da su krenula i dva autobusa sa navijačima iz Beograda, očekuje nas pravo bratsko druženje. Takođe, biće ovo sjajna provera i za CSKA i za Partizan, jer lige počinju za dve nedelje. Mislim da je 'Bratski kup' za Partizan idealna proba za ono što ga čeka u utakmici protiv Dinama iz Kijeva, jer su Dinamo Moskva, CSKA i Lokomotiva po stilu igre i svemu protivnici koji mnogo više liče na Dinamo Kijev nego što Dinamovi protivnici na pripremama liče na Partizan", rekao je Marko Nikolić za zvanični sajt "crno-belih".

Medijsku pažnju najviše je zaokupljao Bibars Natho, a dao je i zanimljiv odgovor novinaru Sport Ekspresa kada je bio upitan da li bi se vratio u Premijer ligu Rusije.

"Ne u mojim godinama. Ne mislim da je to moguće. Ako bih se i vratio u Rusiju to bi bila isključivo dva tima CSKA ili Rubin. Ovi klubovi mi mnogo znače. Ali, trenutno uživam igrajući u Partizanu, osećam ga kao svoj dom. Međutim, u fudbalu nikad ne možete razmišljati unapred", istakao je Natho koji je od 2010. do 2018. godine igrao za RUbin i CSKA.