Superliga Srbije

Čukarički poveo golom Mela, MTK izjednačio, Tedić promašio pobedu

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

05.07.2024 16:03
Fudbaleri Čukaričkog pre početka utakmice na Bledu FK Čukarički
Fudbaleri Čukaričkog pre početka utakmice na Bledu

Čukarički je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv mađarskog superligaša MTK, iako uslovi nisu bili idealni za igru. Za razliku od minulih dana, kada je bilo mnogo hladnije, danas je u vreme utakmice izmereno i preko 30 stepeni.

Nije, to međutim smetalo "brđanima", koji su u većm delu utakmice dominirali.

Goran Stanić, trener Čukaričkog, odlučio je da opet podeli minutažu igračima, s tim da je promena kompletnog tima izvršena u 70. minutu. 

Nešto više od jednog časa na terenu su proveli igrači koji će otprilike uz određene korekcije biti nosiocio igre tima sa Banovog brda u narednoj sezoni. Nedostajao je samo Đorđe Ivanović, a on je izostao zbog lakše povrede, kao i mladi Mihajlo Cvetković, koga je šef struke želeo da odmori za sutrašnji duel, dok su svi ostali bili u konkurenciji.  

Samurović na pozajmici

Filip Samurović, golman Čukaričkog nastavlja karijeru u Radniku iz Bijeljine. Uprava kluba odlučila je da mladog čuvara mreže pošalje na pozajmicu u pomeutni klub. 
Sa druge strane posle odlaska Belića i Filipovića, Čukarički je dolaskom Nikole Mirkovića rešio pritanje prvog čuvara mreže. 
Osim Mirkovića sa timom na Bledu su još Lazar Kaličanin i Vladan Čarapić.  

Prvo poluvreme uglavnom su obeležile akcije na sredini terena, igralo se oprezno sa obe strane, mada je Čukarički stvorio više prilika.

U 15. minutu Sisoko je pokušao da iznenadi golmana MTK šutem sa distance, ali je lopta otišla preko gola, da bi u finišu meča dva puta u prilici bio Kovač, međutim prvo poluvreme završeno je bez golova 0:0.

Čukarički je mnogo bolje ušao u drugo poluvreme, pa su golu Mela u 59. minutu, prethodile dve dobre akcije. Prvo je golman MTK odbranio šut Docića u 53. minutu, da bi potom posle centaršuta Stankovića, šutirao Tufegdžić, a golman mađarskog superligaša je uspeo da interveniše.

FK Čukarički/B4 Slovenija

Nikola Stanković u duelu sa jednim igračem MTK

 

Ipak, akcija iz sredina drugog poluvremena bila je plodonosna. Cvetković je prošao po levoj strani, usledio je centaršut u sredinu, Tufegdžić je prihvatio lotu, asistirao Melu kome sa nekoliko metara nije bilo teško da loptu smesti u mrežu – 1:0.

Potpom je u šansi bio i Kovač pet minita kasije, ipak, dobro je intervenisao golman MTK.

Opustili su se "brđani", kako se izmena ekipe bližila, što je kaznio u 66. minutu Bognar. 

Posle napravljenih izmena, Čukarički je u 78. minutu stvorio priliku preko Tedića, ipak nije se dao iznenaditi golman MTK. 

Već sutra "brđane" očekuje novi izazov na Bledu. Protivnik izabranicima Gorna Stanića biće ekpa Triglava.

Čukarički - MTK 1:1 (0:0)

/Melo 59 – Bognar 66/

Stadion: NK Bled. Sudija: Andrej Žnidaršić (Slovenija).

Čukarički: Mirković, Stanković, Stevanović, Jovanović, Cvetković, Docić, Sisoko, Kovač, Tufegdžić, Nikčević. Melo. Igrali su još: Kaličanin, Rogan, L.Stojanović, Serafimović, Mirosavić, Milojević, Subotić, Mitrović, Ergelaš, Tedić.   

MTK: Patrik, Benedek, Beriašvili, Nađi, Molnar, Horvat, Bognar, Veg, Antonov, Štajber, Polijevka. Igrali su još: Botond, Kenesi, Štumf, Anoke.