Superliga Srbije

(VIDEO) Stub Partizana: Aleksandar Jovanović brani svašta, a penale kao od šale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 21:33
Aleksandar Jovanović brani u velikoj formi i na pripremama MN Press
Aleksandar Jovanović brani u velikoj formi i na pripremama

Nije se Aleksandar Jovanović, čuvar mreže Partizana, našao na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za UEFA EURO, ali je po ko zna koji put potvrdio da je jedan od najboljih golmana u zemlji.

Gde je završio minulu sezonu, tu je otpočeo novu. Bez dileme je Jovanović bio najbolji igrač crno-belih prošle sezone, a najzaslužniji je i što su crno-beli remizirali sa Dinamom u Moskvi 2:2, a potom na penale slavili 4:2 na otvaranju Bratskog kupa u Moksvi.

Imao je Jovanović tri velike odbrane, nekoliko "malih", nije mogao ništa kod dva pogotka Dinama, ali na beloj tački je potvrdio da penale brani kao od šale. Zaustavio je dva udarca i samo toj niski odbtrana u crno-belom dresu pojačao "cifru".

Podsećanja radi, uveo je Partizan u treće kolo kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija odbranivši poslednji penal u seirji protiv Sabaha (5:4).

Protiv Grafičara je u drugom kolu Kupa Srbije odbranio penal Fratroviću i odveo tim u četvrtfinale. A, u njemu, protiv Voždovca je zaustavio penal Flemingsu u toku igre, a zatim još dva u penal seriji za prolazak crno-belih u polufinale.

I da ne bude da je samo specijalista za penale, Jovanović je briljirao tokom cele sezone, imao na desetine fenomenalnih odbrana.