Superliga Srbije

Čukarički slavio protiv Primorja, Kovač i Tufegdžić raspoloženi za golove

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

03.07.2024 19:51
Fudbaleri Čukaričkog pred meč sa Primorjem TV Arena sport/FK Čukarički
Fudbaleri Čukaričkog pred meč sa Primorjem

Fudbaleri Čukaričkog odigrali su i drugu utakmicu na Bledu, a rival im je bio novi član slovenačke Superlige, Primorje. I dok je u prvom poluvremenu viđena ravnopravna igra, u nastavku su belo-crni dodali "gas" i vrlo brzo su poveli, da bi na kraju slavili sa 4:0.

Ono što može da raduje šefa struke belo-crnih, jeste efikasna igra u nastavku meča i još bolja postavka u defanzivnim zadacima. 

Trener tima sa Banovog brda, Goran Stanić, podelio je minutažu igračima na ovom meču, pa su tako na klupi za rezerve ostali kapiten Docić, novajlija Tufegdžić i Kovač, dok su u sredini igrali Sisoko, Milojević i mladi Andrej Subotić. U napadu je šansu dobio Melo, dok je Tedić, ušao u nastavku utakmice. 

TV Arena sport/FK Čukarički

Goran Stanić, trener Čukaričkog

 

Na ovakvu postavku, Stanić se odlučio jer ekipu Čukaričkog već u petak očekuje duel sa mađarskim MTK, a dan kasnije i protiv Triglava. 

Prvu šansu na utakmici imalo je Primorje, ali je Bešir pogodio prečku. U prilično izjednačenoj utakmici Čuklarički je zapretio u 12. minutu. Andrej Subotić je fantastično proigrao Ivanovića na levoj strani. Izbio je sam pred golmana Primorja, vezista "brđana", šutirao je sa sedam metara, međutim dobro je intervenisao Macan. 

Stanić: Bili smo kompaktni

Goran Stanić, trener Čukaričkog, bio je zadovoljan posle utakmice.
"Za ovaj deo priprema, a što mene trenutno najviše interesuje, trčanje je bilo sasvim korektno na celoj utakmici. Počeli smo neke stvari koje radimo na treninzima da primenjujemo. To je neki naš put, za sada sam zadovoljan. Zdravstveni bilten je dobar, što me raduje. Nastavljamo da radimo dalje, u petak nas očekuje teška utakmica protiv MTK, a onda i Triglav dan kasnije. Igrači su svesni tih napora i rade korektno. Cela utakmica me raduje kako smo je odigrali, jer su igrači bili kompaktni. Linije tima su nam bile blizu, nismo dozvolili, rivalu da igra i da nam stvara šanse. Lepo je i kad imate dobru realizaciju", zaključio je Stanić.

Pokušao je potom i Brazilac, Melo sa distance da ugrozi gol Primorja, ali je šutirao preko prečke. 

Do kraja prvog dela igre nije bilo prilika, kako sa jedne, tako i sa druge strane. 

Na startu drugog dela, trener Goran Stanić je na teren poslao golmana Kaličanina, zatim Docića, Tufegdžića, Tedića, Arskovića, Rogana i Kovača, a kasnije su šansu dobili i ostali.  Upravo su ove izmene urodile plodom na startu drugog poluvremena. Stanković je u 48. minutu, odlično prošao po desnoj strani, posle njegovog centaršuta, najbolji u skoku bio je Tufegdžić, koji je glavom poslao loptu u mrežu Primorja - 1:0. 

Mnogo bolje su igrali "brđani" u nastavku utakmice, naročito na sredini tereni, pa je već u 60. minutu bilo 2:0. Stanković je ponovo centrirao sa desne strane, Tedić je petom odložio loptu do Kovača, koji je sve to ispratio i sa nekoliko metara smestio loptu iza leđa golmana Primorja - 2:0.

Pet minuta kasnije, Čukarički je već vodio sa 3:0. Docić je ovoga puta centrirao sa desne strane, Tufegdžić se ponovo sjajno snašao u šesnaestercu Primorja i ovoga puta nogom poslao loptu u mrežu - 3:0.

Fantastičnu akciju izveli su "brđani" u 79. minutu. Kapiten Docić je uposlio Tufegdžića na levoj strani, ovaj je još bolje centrirao, iz drugog plana se ubacio Kovač, koji je u padu, smestio loptu u mrežu za - 4:0.

Čukarički - Primorje 4:0 (0:0)

Teren na Bledu. Sudija: Jan Primorec

Strelci: /Tufegdžić 48, 65, Kovač 60,79/

Čukarički: Mirković /46. Kaličanin/, Stanković/60.Mirosavić/, Stevanović /60.Serafimović/, Jovanović /60.L.Stojanović/, Mil.Cvetković /46 Rogan/, Milojević /46.Kovač/, Sisoko /46. Docić/, Ivanović /46. Arsović/ /75. Mitrović/, A. Subotić /46.Tufegdžić/, Nikčević /61.Ergelaš/, Melo /46. Tedić/.

Primorje: Macan /46.Mavrić/, Klemenčić /46.Mutavčić/, Zukić /46.Smajlagić/ Petek/46.Dedić/, Stožinić /46.Kobal/, Čandić/46.Fogec/, Babin /46.Furlan/, Bešir/46.Zavnik/, Suljanović/46.A.Kobal/, Ignjatović /46.Rafiu/, Gulič/46.Rakić/.