Superliga Srbije

Apokalipsa na Bledu! Jaka kiša, praćena grmljavinom, prekinula meč između Čukaričkog i Celja

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

01.07.2024 12:48
Fudbaleri Čukaričlkog, pre početka meča TV Arena sport/FK Čukarički
Fudbaleri Čukaričlkog, pre početka meča

Apokaliptično je jutros bilo na Bledu. Jaka kiša koja se ne pamti u ovom delu Slovenije kako tvrde meštani prekinula je utakmicu između Čukaričkog i Celja u 22. minutu pri rezultatu 1:0 za tim sa Banovog brda.

Najavljena je bila kiša za 11.00 časova kada je i počela utakmica, međutim ništa nije slutilo da će se na bledski teren sručiti prava provala oblaka. Kako je meč odmicao kiša je bivala sve jača. Sevalo je na sve strane, pucali su gromovi, ipak sve do sredine prvog poluvremena nekako je lopta mogla da se kreće terenom. A, onda pravi potop.

TV Arena sport/FK Čukarički

Teren na Bledu bio je skroz potopljen

 

Prvu su se igrači zajedno sa sudijama sklonili u kućice za rezervne igrače, međutim, kada je krenuo i jak vetar, svi su „pojurili“ ka svlačionicama.

Treneri obe ekipe odlučili su da sačekaju malo kako bi videli da li će kiša stati, međutim posle 20 minuta, odlučeno je da se utakmica prekine.

Ne želim da se neko povredi po ovom vremenu. Igrači su se već ohladili, nema više smisla nastavljati utakmicu. Šta je tu, šteta jer smo dobro otvorili meč. Mislio sam da im danas dam kasnije lakši trening, ali sad ćemo imati jači“, istakao je Goran Stanić, trener Čukaričkog.

TV Arena sport/FK Čukarički

Goran Stanić, trener Čukaričkog

 

Po dolasku u hotel oko 12.00 časova, kiša je prestala, pa su se „brđani“ posle „sušenja“ prebacili u teretanu.

Čukarički je inače dobro otvorio meč protiv Celja. Već u 3. minutu posle centaršuta Arsovića sa desne strane u prilici je bio Cvetković. Mladi fudbaler „brđana“ šutirao je sa nekoliko metara, a golman Celja uspeo je u padu da odbije loptu samo do Kovača, međutim, ni on nije bio precizan.

Ipak, već u 4. minutu Čukarički je došao do vođstva. Posle centaršuta Ivanovića sa leve strane, lopta je došla do Arskovića, koji je sa svega nekoliko metara poslao loptu pod prečku – 1:0.

Uzvratio je prvak Slovenije preko Zeca iz slobodnog udarca, ali je Kaličanin, vrhovima prstiju, loptu koja je išla u donji desni ugao izbio u korner.

TV Arena sport/FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog, morali su da trče do svlačionica

 

Poslednju šansu na prekinutoj utakmici u 18. minutu imao je jedan od najboljih mladih napadača Srbije. Ivanović je dobro centrirao, Cvetković je ostao sam na desetak metara, ali je šutirao malo preko gola.

A, onda potop i prekid utakmice! Igrači oba tima koliko je bila jaka kiša jedva su stigli i do autobusa, ali će za svih 90 minuta na terenu morati da sačekaju sredu.

TV Arena sport/FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog, posle utakmice sa Celjem

 

Narednu utakmicu Čukarički igra za dva dana protiv Primorja od 17.30 na Bledu.

 

Čukarički – Celje 1:0 (prekid u 22. minutu)

Igralište na Bledu. Sudija: Andrej Žnidarščić. Strelac: /Arsović 4/

Čukarički: Kaličanin, Stevanović, Serafimović, Cvetković, Rogan, Docić, Kovač, Tufegdžić, Ivanović, Arsović, Cvetković. U drugom poluvremenu trebalo je da igraju: Mirković, Čarapić, Subotić, Jovanović, Mirosavić, L.Stojanović, Stanković, Mitrović, Milojević, Subotić, Nikčević, Tedić.

Celje: Rozman, Krefi, Vuklišević, Zec, Kouter, Svetlin, Zbukovnik, Menalo, Bobičanec, Matko, Kučjus. U drugom poluvremenu trebalo je da igraju: Štubljar, Brnić, Bralić, Duka, Popović, Kvčić, Nemanić, Edmilson.