Superliga Srbije

Crvena zvezda potpisala beka iz Južne Koreje: Jung Vu Seol predstavljen na stadionu "Rajko Mitić"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 17:07
Jung Vu Seol je najnovije pojačanje Crvne zvezde FK Crvena zvezda
Jung Vu Seol je najnovije pojačanje Crvne zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavlja sa aktivnostima u letnjem prelaznom roku, a najnovije pojačanje aktuelnog šampiona Srbije postao je Jung Vu Seol.

Reprezentativac iz Južne Koreje pokriva poziciju levog beka, ali mu nije strano ni da igra na desnoj strani u defanzivi. On će u Crvenoj zvezdi nositi broj 66, dok će In Bom Hvang nositi broj šest.

"Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima. Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona", rekao je Seol nakon potpisa.

Seol je do sada u karijeri nosio dres Ulsana gde je odigrao 156 utakmica i postigao osam golova, dok je takođe i redovan član reprezentacije Južne Koreje. Sa nacionalnim timom je osvojio Azijske igre 2022. godine.