Superliga Srbije

Vojvodina bolja od učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 16:32
Fudbaleri Vojvodine slavili su protiv Dečića MN Press
Fudbaleri Vojvodine slavili su protiv Dečića

Vojvodina je nastavila pripreme za novu superligašku sezonu, odnosno pohopd na evropsku scenu.

U prvoj proveri, izabranici Božidara Bandovića, savladali su crnogorskog šampiona, ekipu Dečića rezultatom 2:0 u prvom kontrolnom meču na pripremama na Zlatiboru.

 

 

Dvostruki strelac za Vojvodinu bio je Aleksa Vukanović u 40. i 55. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Rosić, Butean, Korać, Drobnjak, Đorđević, Petrović, Zukić, Poletanović, Seri, Sukačev, Vukanović. Od 60. minuta igrali su: Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Bukinac, Popović, Giorbelidze, Radulović, Savićević, Kembel, Ivanović.

Dečić: Nikić, Drešaj, Milić, Đelaj, Malešević, Božanović, Čagas, Puleho, Božović, Mašović, Matić, Đuralj.

Vojvodina je kontrolisala igru tokom većeg dela utakmice, te je prvi kontrolni meč rutinski rešila u svoju korist, iako rezultat svakako nije bio u prvom planu.

Aleksa Vukanović je danas bio posebno raspoložen, pošto je najpre u 40. minutu posle Serijevog kornera bio na pravom mestu za 1:0.

Nakon toga, u 55. minutu je takođe realizovao odličnu akciju, pogodio je sam ugao za 2:0.

Vojvodina je do kraja kontrolisala igru i sačuvala prednost, te pripreme započela trijumfom, a trener Božidar Bandović bio je zadovoljan nakon ove partije.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, podelili smo minutažu, jedna ekipa je odigrala 60, druga 30 minuta. Iza nas je naporna nedelja, teške su noge, bilo je dobrih stvari, ali i onih koje želimo da unapredimo. Zadovoljan sam svim igračima, atmosfera je i dalje odlična, iako radimo punom parom. Tokom šestonedeljnog ciklusa priprema sigurno da će neki od njih imati krize, ali cilj je da budemo potpuno spremni za početak sezone i tu prvu utakmicu. U popodnevnim satima nas čeka još jedan rival, sigurno i teži, ali će biti i lakše za igru, pošto je sada bilo malo sparno", rekao je Bandović.