Superliga Srbije

Da u narednih pet godina osvojimo još pet titula: Zvezdan Terzić želi još dužu dominaciju Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 14:38
Zvezdan Terzić, direktor FK Crvena zvezda, najavio još ambicioznije klupske planove FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs
Zvezdan Terzić, direktor FK Crvena zvezda, najavio još ambicioznije klupske planove

Dok ekipa uveliko radi na formi i igri za sezonu 2024/25, članovi Skupštine FK Crveva zvezda danas su se okupili na redovnoj sednici, a pred njih je stao generalni direktor Zvezdan Terzić da, u ime uprave, sumira sva najnovnija sportska dostignuća i najavi planove za predstojeći period.

Prvo se osvrnuo na nastavak dominacije domaćim fudbalom, jer su Katai i ekipa odbranili titulu u Mozzart Bet Superlige Srbije i ponovo bili bez premca u nacionalnom Kup takmičenju

"I u ovoj godini smo osvojili duplu krunu i pokazali apsolutnu dominaciju u srpskom fudbalu. Već smo obezbedili grupnu fazu Lige Evrope, a krajem avgusta nas očekuje plej-of za Ligu šampiona. Uradićemo sve što je potrebno da u ovu sezonu uđemo još bolji i organizovaniji, te da ponovimo i nadmašimo rezultate iz prethodne sezone.

Kada pogledamo prethodnih deset godina, moramo da budemo izuzetno zadovoljni rezultatima koje smo postigli. Osvojili smo osam šampionskih titula, od čega sedam u nizu. Na sve to, uspeli smo da osvojimo i četiri duple krune zaredom. O tome koliko smo uspešni, govori činjenica da rušimo sopstvene rekorde, što je odlika istinskih šampiona", ponosno je nabrojao Terzić. 

Crveno-beli su prošle godine bez kvalifikacija ušli u grupnu fazu Lige šampiona, ovog leta će morati dužim putem do nje, a ukoliko i ne uspeju da se dočepaju UEFA elite svakako im sledi jesen u pomenutoj LE. 

"Postali smo redovni učesnici u kontinentalnim takmičenjima, imamo ukupno osam grupnih faza UEFA takmičenja - 3 Lige šampiona, 4 Lige Evrope. Krajem avgusta ćemo saznati da li će to biti četvrta Liga šampiona ili peta Liga Evrope. Kada smo u junu 2014. godine krenuli na ovaj put, Crvena zvezda je na UEFA ranking listi bila 205. klub. Danas sa ponosom možemo reći da smo konstantno među 40 najboljih klubova Evrope.

Sada, u junu 2024. godine, Crvena zvezda je apsolutno dominantna kada je reč o Srbiji, dok smo u Evropi veoma konkurentni sa osmogodišnjim kontinuitetom. Želimo da u narednih pet godina osvojimo pet novih šampionskih titula i prišijemo četvrtu zvezdicu na grb našeg kluba čime može da se pohvali mali broj klubova u Evropi. Kada je reč o Evropi, želimo grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope svakegodine, jer samo učešće u UEFA takmicenju nam donosi velike prihode neophodne da Crvena zvezda raste kao klub", jasan je generalni direktor najtrofejnijeg srpskog kluba.