Superliga Srbije

Potpisan ugovor o saradnji između Olimpijakosa i Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 15:17
Zvezdan Terzić i Mihalis Kunturis, SD Crvena zvezda
Zvezdan Terzić i Mihalis Kunturis,

Veliko prijateljstvo Crvene zvezde i Olimpijakosa danas je dobilo dodatnu potvrdu, s obzirom na to da je na stadionu "Rajko Mitić" potpisan memorandum o saradnji ova dva kluba. 

Beogradski i pirejski crveno-beli su ovim ugovorom potvrdili zajedničku viziju. Oba kluba žele da nastave dugu tradiciju i uspešnu saradnju na svim poljima, a sve u funkciji opšteg dobra i javnog interesa.  

"Činjenice su činjenice, ono što je Olimpijakos za Grčku, to je Crvena zvezda za Srbiju. To su dva najuspešnija sportska društva u Grčkoj i Srbiji, koja su u retkom društvu najtrajnijih i najpoznatijih sportskih kolektiva u Evropi i svetu. Vezuju nas pravoslavlje, crveno-bela boja i sve tradicionalne vrednosti naših naroda. Olimpijakos će naredne godine napuniti 100 godina, a Crvena zvezda 80 godina. Dugi niz godina imaju bratske odnose, a da naše prijateljstvo nije slučajno, pokazuje još jedna koincidencija - 29. maj. Na taj datum je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Ligu šampiona, a Olimpijakos 2024. godine Ligu konferencije. Posebno bih želeo da čestitam prijateljima na izuzetno uspešnoj sezoni, u kojoj su njihovi klubovi nastupili u pet završnih finala, i na tome što su najtrofejnije sportsko društvo u Evropi u ovom trenutku", rekao je Zvezdan Terzić.

 

 

Zatim se direktor crveno-belih osvrnuo na to šta konkretno znači ugovor o saradnji dva kluba. 

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što će nakon potpisivanja ovog protokola, 16 zajedničkih klubova razmenjivati ideje i iskustva. Sportsko prijateljstvo sportskih društava Crvene zvezde i Olimpijakosa neodvojivo je od prijateljstva naša dva bratska naroda i naših navijača. Danas šaljemo zajedničku poruku, kolika je snaga sporta kroz prijateljstvo, ali i da je najlepše otkriće da mogu da rastu odvojeno", zaključio je Terzić.

Predsednik SD Olimpijakos, Mihalis Kunturis, baš kao i Terzić apostrofirao je neraskidivo prijateljstvo.   

"Svaki susret između Crvene zvezde i Olimpijakosa predstavlja pravu prijateljsku atmosferu. Naše crveno bele boje, takmičarska dominacija kao i strast predstavljaju elemente naših društava. Želim da vas obavestim da klubovi imaju najveći broj titula u pet glavnih kolektivnih sportova. Istorija svakog sportskog društva je pokazatelj kroz titule. Mi želimo da dodatno ojačamo veze na svim nivoima u narednom periodu. Najavljujemo istorijsko potpisivanje memoranduma o saradnji, koji ima višestruki značaj za Olimpijakos i Crvenu zvezdu. Imamo za cilj još bolju komunikaciju, razmenu mišljenja, zajedničko delovanje koje se neće fokusirati isključivo na sportski segment, a svrha je da postoji humanitarna i društvena dimenzija, sa neophodnom promocijom akcija putem društvenih mreža", rekao je Kunturis.