Superliga Srbije

Drinčić postavio visoke ciljeve na startu priprema Radničkog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 13:01
Nikola Drinčić na prvom treningu Nišlija FK Radnički Niš
Nikola Drinčić na prvom treningu Nišlija

Radnički iz Niša je dve godine zaredom prvoligaški status spasavao u plej-autu i svi se na Čairu nadaju da će se sa novim trenerom Nikolom Drinčićem vratiti onaj stari sjaj, kada je sa njim kao igračem igrana Evropa.

Fudbaleri su tokom vikenda odradili testove, danas je bila održana prozivka.

"Imamo jako malo vremena, već za pet nedelja igramo prvu prvenstvenu utakmicu i sada treba da zasučemo rukave. Ovde smo dve nedelje, pa idemo u Bansko, u Bugarsku, gde je glavna faza priprema. Mi smo sa direktorom napravili plan koje igrače želimo. On se sada bavi time, ja sam se usredsredio na teren i tako ćemo funkcionisati", istakao je Drinčić.

I ponovio da ima velike ciljeve.

"Ovaj klub ne zaslužuje da igra plej-aut i da se bori za opstanak. Ne bežim od odgovornosti, rekao sam jasno i glasno još po potpisivanju ugovora, nije mi želja samo da igramo plej-of, nego da probamo da se borimo za izlazak u Evropu. Zadržali smo veliki broj nosilaca igre, nadam se uz nekoliko dobrih pojačanja da možemo da napravimo kompetitivnu ekipu za zacrtane ciljeve."

Ugovori i pozajmice su istekli Adu, Lukoviću, Vukiću, Smajlagiču, Faju i Petkoviću, otišli su golman Nikola Vasiljević i Aleksanda Mesarović. Jamkam će kasniti, Bamidele se nije pojavio, povređeni su Stajić i Zec. 

Prvoj prozivci prisustvovali su: Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Andreja Stojanović, Filip Frej, Aleksandar Vojnović, Vasilije Bakić, David Petrović, Tijeri Etongu, Mihajlo Terzić, Vanja Ilić, Stefan Čolović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Stefan Lazović, Mateja Pantić, Aleksa Dušanić, Pavle Ivelja, Matija Petrović i Lazar Prodanović.

Radiće se na Čairu do polaska u Bugarsku i odigrati utakmica protiv Radničkog iz Kragujevca 28. juna. U Banskom će biti odigrane četiri utakmice: 2. jula protiv Politehnike, tri dana kasnije protiv CSKA iz Sofije, 9. jula sa Slavijom iz Sofije i 12. jula sa Steauom.