Superliga Srbije

Stanojević promovisan u Humskoj: Pogrešio sam što sam otišao, ovog puta idem do kraja!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 14:29
Trener Partizana Aleksandar Stanojević ponovo u Humskoj MN Press
Trener Partizana Aleksandar Stanojević ponovo u Humskoj

Posle odlaska Alberta Nađa, koji je u finišu prošle sezone nasledio Igora Duljaja na klupi Partizana, crno-beli predstavili su danas novog trenera - Aleksandra Stanojevića, kome će ovo biti treći mandat u Humskoj. 

Srpski stručnjak vodio je crno-bele u dva navrata. Najpre od 2010. do 2012. godine, kada je osvojio dve titule i Kup, predvodivši tim do plasmana u Ligu šampiona, a onda i od 2020. do 2022, gde je imao manje uspeha, da bi se na staru adresu vratio nakon epizode u turskom Konjasporu. 

Aleksandar Stanojević potpisao je ugovor na tri sezone.

"Evo mene opet, opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam ovde je što nisam završio započet posao. Otišao sam u trenutku kada nije trebalo, pogrešio sam. Druga stvar je što kao svaki trener imam ambiciju i izazov. Ovo je veliki izazov za mene. Kada vas zove Partizan - morate da razmislite. Nisam imao predstavu da ću se vratiti, stupili smo u kontakt pre nekoliko dana. Kada vas ovaj klub morate da razmišljate. Postoje uveravanja da ćemo biti pojačani u svim strukturama kluba, u igračkom i rukovodećim kadrovima. Shvatio sam ozbiljnost Partizana da ide napred. Srećan sam, potpisao sam ugovor na tri godine. Mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Sada idem do kraja, svi zajedno, sa što više navijača", rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Kakve promene očekuje na klupi Partizana?

"Ja sam trener, ne treba da pričam o promenama. Mogu da kažem nama je potrebno pojačanje. Pojačaenje u svakom smislu reči. Iz tog razloga smo pričali o svemu. Znate kako, hoćemo da se dginemo na viši nivo. Bolji sam trener nego što sam bio, dobio sam uverenje da ćemo svi napredovati. Ja bih to tako formulisao. Ja ništa nisam uslovljavao, to je moja želja."

U prethodna dva mandata Stanojević je došao u kritičnim situacijama za klub, a ovo će biti prvi put da sam otpočetka gradi prelazni rok.

"Imamo malo vremena, svega mesec dana... Razgovaram sa direktorom, imamo plan i jasnu sliku šta nam treba na terenu. Radimo punom parom, vreme je potrebno da sve uskladimo i nadam se da ćemo uskoro doći do prvih rešenja u perlaznom roku. Polako... "

O povratku Partizanove dece.

"Uvek sam za povratak Partizanove dece, imamo neke ideje, ali trebamo malo da sačekamo i da se konsultujem sa direktorom. Bolje je da sačekamo malo do Slovenije, pa ćemo posle toga imati neku jasniju sliku ko treba da dođe, a ko da ode. Još uvek je rano pričati o tome".

Govorio je potom kako je prelomio da se vrati u Humsku i šta fali igračkom kadru.

"Moramo da pojačamo defanzivni red, fali nam levi bek, tu bismo se pojačali. Klub ima dobre ponude i u odnosu na to ćemo praviti tim", rekao je Stanojević i dodao kako je prelomio da se vrati u Partizan

"Nisam bio zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu, ali ja sam trener koji radi posao. Rekao sam im da ću raditi samo na moj posao, na ekipu, teren. To je najbolja stvar za trenera. Ulazimo u borbu."

 

 

Koji su ciljevi za Evropu, dokle može Partizan na međunarodnoj sceni?

"Partizan ima najviše ciljeve uvek, maštamo o Ligi šampiona, obaveza je da igramo Evropu ove sezone. Moj poslednji mandat je bila osmina finala Lige konferencija, sada se nadamo nekom višem stepeniku. Imamo najviše ciljeve svakako."

Pojačanja u skladu sa mogućnostima.

"Verujem da ćemo dovesti dobre igrače, dovodimo ih za najviše ciljeve. Moramo da podignemo saradnju sa omladinskom školom i Teleoptikom na viši nivo. Videćemo... Sve zavisi od mogućnosti kluba. Želimo više da koristimo decu kluba, Uvek je neuspeh kada ne osvojite titulu, to je vrlo jasno. Zato sam i otišao, mada mi je žao jer sam napravio respektabilnu ekipu. Nadam se da ću u vrlom kratkom periodu napraviti tim konkurentan u svim takmičenjima."

O procvatu domaće lige.

"Mi uvek potcenjujemo našu ligu. Bio sam u Turskoj, gde su imali manje predstavnika u Evropi od nas. Sada je naša liga dosta kvalitetnija. Imamo sjajne trenere, mlade i dobre stručnjake. Imaćemo jaku Vojvodinu i TSC, tu je i Radnički iz Kragujevca, uvek stabilni Čukarički. Sad se pojavljuje i UB sa Matićem i mislim da nam samo fali više dobrih stadiona."

Osvrnuo se i na navijače Partizana i njihova očekivanja.

"Svi mi žudimo da imamo podršku navijača. Sve radimo zbog njih, ne bih sada da patetišem, ali je svaki navijač Partizana nama važan. O odnosu, konkretno, Nađa i navijača, ne želim da komentarišem. On je legenda klupa i veliki Partizanovac. Stabilizovao je ekipu u teškom trenutku. Imam veliki respekt prema njemu. I ja sam imao sličnih situacija kada su mi zviždali, a, ruku na srce loše smo i igrali. U svakom slučaju, moramo da se pokažemo i dokaženo. Nadam se svakako podršci", rekao je Stanojević i dodao da se čuo sa bivšim trenerima pre nekoliko dana.

Aleksandar Stanojević vodio je crno-bele na 175 zvaničnih utakmica, a na klupi Partizana ostvario je bilans od 133 pboede, 19 remija i 23 poraza.