Superliga Srbije

Crvena zvezda odbranu titule počinje protiv Jedinstva, Stanojević "debituje" u Kruševcu: Sastavljen raspored Mozzart Bet Superlige Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 17:58
fudbaleri Crvene zvezde odbbranu titule počinju na svom stadionu MN Press
fudbaleri Crvene zvezde odbbranu titule počinju na svom stadionu

Već neko vreme se zna kompletan sastav najvišeg fudbalskog društva u našoj zemlji, a danas je obelodanjen i raspored Mozzart Bet Superlige Srbije za sezonu 2024/25, a ljubitelji domaćeg klupskog fudbala po tradiciji s najviše radoznalosti su dočekali datum prvog "večitog derbija", između Crvene zvezde i Partizana. 

Na Skupštini Zajednice Superligaša izvučeni su brojevi koji određuju raspored ligaškog dela prvenstva, čiji je početak zakazan za 19. jul, a sedmostruki uzastopni šampion Crvena zvezda ugostiće debitanta Jedinstvo sa Uba, na startu odbrane trona koji dugo suvereno drži. I u drugom kolu će igrati na svom stadionu "Rajko Mitić", gde dolazi Mladost iz Lučana. 

Aktuelni viceeprvak Partizan u novu trku za trofeje ulazi s novim (starim) trenerom Aleksandrom Stanojevićem, čiji će treći mandat među crno-belima početi protiv Napretka u Kruševcu. I sledeću bitku za bodove crno-beli će voditi na strani, jer odmah zatim idu na Ub, u kuću pomenutog superligaškog novajlije. 

Jesenji "večiti derbi" biće ponovo odigran u Humskoj, sedmu godinu zaredom. Još od 2018. godine Partizan jestalno domaćin prvog sezonskog meča nad mečevima, a Zvezda njegove prolećne verzije. Čak 174. epizoda ovog vanremenskog serijala, trebalo bi da bude odigrana 21. septembra, a prva posle toga 22. februara 2025. 

Prvi deo sezone trebalo bi da se završi 21. decembra, a drugi krene 1, februara 2025. godine. Zadnja, 30. runda SLS, pre deobe timova na plej-of i plej-aut učesnike predviđena je za 30. april. U odnosu na prošlu sezonu, Superliga će biti drugačija za ulaske Jedinsva, OFK Beograda i debitanta Tekstilca iz Odžaka. 

Mečevi prvog kola Mozzart Bet Superlige Srbije

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub

Napredak - Partizan

Radnički Kragujevac - Železničar

Mladost Lučani - OFK Beograd

Tekstilac - Vojvodina

Novi Pazar - Spartak

Čukarički - Radnički Niš

TSC - IMT