Superliga Srbije

Partizan ima novog napadača: Vratio se Đorđe Jovanović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 14:40
Đorđe Jovanović MN Press
Đorđe Jovanović

Završio je Partizan prvi posao u susret letnjem prelaznom roku. Novi napadač crno-belih biće Đorđe Jovanović, potvrđeno je Mozzart Sportu.

Član Bazela stiže u Humsku na pozajmicu do kraja sezone, a narednog leta će viceprvak Srbije biti u prilici da ga otkupi po fiksnoj ceni od 2.000.000 evra. Jovanović se tako vraća u Humsku gde je ponikao posle šest punih godina.

Bio je jedan od najdarovitijih napadača ne samo crno-belih nego i Srbije iz generacije 1999. godišta, ali je brzo napustio Humsku i to posle 26 mečeva i četiri gola. Kupio ga je Lokeren, zatim je bio u Kadizu, Kartaheni, da bi se u jaunaru 2021. godine vratio u Čukarički.

Na Banovom Brdu je pokazao i kvalitet i da je sazreo, čak 21 gol na 36 mečeva bili su preporuka da ga kupi Makabi iz Tel Aviva za skoro dva miliona evra.

U Izraelu je igrao sjajno, 32 gola na 64 susreta, dobre partije i u Evropi doneli su mu i status reprezentativca Srbije i transfer u Bazel prošlog leta vredan tri miliona evra. Švajcarska mu nije baš legla, šest golova i sedam asistencija na 26 mečeva nisu ni malo, ali ni ono što je Bazel očekivao.

Jovanović tek ima 25 godina, u punoj je snazi i trebalo bi da bude kapitalno pojačanje za napad crno-belih.