Superliga Srbije

Nenad Milovanović, za TV Arena sport: Joksimović novi trener, Ivan Milošević direktor Omladinske škole Mladosti

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

04.06.2024 19:04
Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti iz Lučana MN Press
Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti iz Lučana

Iza Mladosti je izuzetno uspešna sezona. Ne samo da su Lučanci igrali dobro, već su i napravili dva odlična transfera.

Prvi još u zimskom prelaznom roku kada su prodali Uroša Sremčevića za skoro tri miliona evra Crvemnoj zvezdi, dok je drugi svež. Marko Veličković uz odgovarajuće obeštećenje prodat je u Vojvodinu. 

Ipak, uprava kluba nema nameru ovde da stane. U planu su ozbiljni projekti sa omladinskom školom, zatim izgradnjom terena i stanova za igrače. 

Pod komandom Nenada Milovanpovića, već se ubrzano radi i na formiranju tima za novu sezonu, a ono što je bitno okosnica ostaje na okupu. Promena će, međutim biti, što je potvrdio i sportski direktor. 

FK Mladost Lučani

Nenad Milovanović i Vladimir Đorđević, predsednik Mladosti iz Lučana

 

"Uspeli smo ove sezone da ostvarimo zacrtani cilj i uđemo u plej-of. Nismo loše ni odigrali u tih sedam mečeva, s obzirom da smo za rivale imali najbolje ekipe. Dostojan otpor smo pružili Crvenoj zvezdi, Partizanu, pobedili smo Napredak i TSC. Zadržali smo tu sedmu poziciju, koju smo imali i pre plej-ofa. U svakom slučaju, imamo odličnu hemija u ekipi. Posebno bih pohvalio starije igrače, zahvalan sam im na svemu. Pored njih, uspeli smo da promovišemo i nekoliko mladih. Pre svih Veličkovića, koji će karijeru nastaviti u Vojvodini. Cilj, nam je da budemo stabilan superligaš i da uvek promovišemo bar dva mlada igrača kao i do sada", istakao je Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti iz Lučana. 

Nagrada za pionire

Na finalnom turniru koji je održan na terenima FS Beograda na Adi Ciganliji, a na kome su učestvovali pobednici pionirskog takmičenja regiona, takmičili su se i pioniri Mladosti iz Lučana, a u polufinalu su poraženi od Vojvodine sa 2:1. 
"Prezadovoljan sam radom i učinkom pionira. Klub planira da ih nagradi sa tri dana na nekoj planini. Videćemo da li će to biti Tara, Zlatibor ili Kopaonik. Zaslužili su da se druže, odnosno da budu nagrađeni za ono što su ostvarili ove sezone", rekao je Milovanović. 

Uspela je Mladosrt u tome. Tokom minulih godina promovisala je nekoliko mladih igrača, a kasnije i dobrom transfer politikom unovčiti kvalitet, Gordića, Jojića, Sremčevića, a sada i Veličkovića. Ipak, ovde nije kraj, jer Lučanci, imaju pravu "fabriku" talenata. 

"Imamo više mladih igrača pred promocijom, za njih će se tek čuti. Omladinska škola Mladosti radi odlično, počev od najmlađih. Pioniri su nam igrali u polufinalu Pionirske lige Srbije sa Vojvodinom. Nesrećno smo izgubili 2:1, mislim da smo zaslužili remi. Ipak, to pokazuje kvalitet i kontinuitet u radu našeg kluba. Kadeti su nam peti, omladinci su na sredni. Bavimo se svim selekcijama, imamo oko 300 dečaka, a ono što je bitno, kod nas se članarina ne plaća. Mladost sve finansira. Ono što je dobro ne treba menjati. Bavimo se svakim segmentom u školi. Raduje me činjenica da smo postavili dobre i kvalitetne ljude da rade sa tom decom".

Ne krije Milovanović da mnogo očekuje od generacije koja tek dolazi, a imaju čime da se pohvale Lučanci.

"Očekujem da ove godine stasaju, Alempijević, Ćirić, Bondžulić, Divac, Pribaković je već blizu prvog tima, tu je i golman Samčović. Moram da pohvalim i golmana Savića koji je branio za Slobodu. Imao je velikog udela u opstanku Užičana u Prvoj ligi. Zapaženu ulogu je imao i Stanisavljević u Sremskoj Mitrovici. Imamo dosta igrača na pozajmicama, videćemo još šta ćemo sa njima. Mladi Đurković 2008. godište je neko na koga bi trebalo obratiti pažnju, igrao je u poslednjem kolu protiv Vojvodine".

Najavljuju u Lučanima još neke novine, kada je u pitanju funkcionisanje kluba.

"Naš dugogodišnji kapiten Ivan Milošević, zvanično je novi direktor Omladinske škole Mladosti, ujedno i šef skauting službe. Bio nam je potreban neko kvalitetan za tu funkciju, dugo je u našem klubu, ima internacionalno iskustvo. Verujem da će našu školu podići na još veši nivo"

Veliki infrastrukturni planovi

Posvetiće se u Lučanima u narednom periodu i poboljšanju infrastrukture.
"U narednom periodu počinjemo da radimo na infrastrukturi i rešavanju stambednog pitanja za igrače. Želimo da napravimo neku vrstu akademije. Odlilčnu saradnju imamo i sa fabrikom "Milan Blagojević", kao i sa svim školama fudbala iz okoline. Stvarno se radi na zavdidnom nivou. Što se tiče terena, trebalo bi da počnu radovi na glavnom, uzeli smo travu. Sad čekamo Savez oko tih radova", objasnio je Milovanović.   

Kada je prelazni rok u pitanju već se uveliko priča o dolasku dvojice iskusnih igrača?

"Tačno, blizu smo dogovora sa dva igrača, u pitanju su špic i jeda vezni igrač. Bitno da nam je kostur tima ostao. Niko nije otišao, videćemo još status Radivojevića, šta će i kako će. Neke mlađe ćemo poslati na pozajmicu, jer je taj period prelaska iz omladinskog u seniorski fudbal, baš osetljiv. U svakom slučaju nećemo gomilati igrače". 

I pitanje trenera, rešili su u Lučanima. 

"Sutra ćemo promovisati Dejana Joksimovića u novog trenera Mladosti iz Lučana. Dogovorili smo se sve sa njim".  
Plan priprema je već dogovoren

"Pripreme za novu sezonu počinjemo 17. juna, a do 25. ćemo raditi u Lučanima, zatim se selimo na Zlatibor. U procesu smo zakazaivanja utakmica", objasnio je Milovanović, stub kluba iz Lučana.