Superliga Srbije

Železničar u Pančevu slavio protiv Inđije i ostao u Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 21:57
Radost pobednika, fudbaleri Železničara imali su razloga za slavlje MN Press
Radost pobednika, fudbaleri Železničara imali su razloga za slavlje

Superliga će se gledati i naredne sezone u Pančevu. Železničar je posle dvomeča bio bolji u baražu od Inđije, a pred domaćim navijačima je slavio sa 2:0, golovima Kahvića i Đorđevića iz jedanaesterca, dok je u prvom meču u Loznici bilo 2:1. 

Izgledalo je da su Pančevci na ivici provalije nekoliko kola pred kraj sezone, međutim sve se promenilo od dolaska  Tomislava Sivića. Ono što je za sve izgledalo kao nemoguća misija, iskusni trener je pretvorio u moguću i to na dominantan način. Železničar nije izgubio devet utakmica u nizu računajući i baraž.

 

 

A, posle Novog Pazara i Mladosti iz Lučana, Sivić je mesto u eliti kroz baraž uspeo da obezbedi i Železničaru iz Pančeva. 

Rano je domaći tim došao do prednosti već u 18. minutu. Lazar Romanić je fantastično prošao po desnoj strani. Video je samog Kahvića u srcu šesnaesterca, kome sa pet metara nije bilo teško da zatrese praznu mrežu Inđije - 1:0. 

Nastavili su domaći da pritiskaju odbranu Inđije, ređale su se šanse, međutim Romanić i drugovi nisu uspeli do drugog gola do kraja prvog poluvremena.  

Nastavak utakmice doneo je nešto bolju igru Inđiju, međutim nije to bilo dovoljno da se ugrozi reprezentativni golman Crne Gore, Milan Mijatović. 

Sve je moglo da bude definitnivo gotovo u 72. minutu, ali je šut Grgića uspeo da zaustavi Tasić. Potom je pokušao iz odbitka i Purtić, međutim ponovo je bio uspešniji golman Inđije. 

 

 

Do kraja utakmice, Železničar je uspeo da postigne još jedan gol. U prvom minutu nadoknade, gol sa bele tačke postigao je Aleksandar Đorđević za sigurnih 2:0.