Superliga Srbije

Istorija u Odžacima, Tekstilac u Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 19:58
Fudbaleri Javora, primili su gol sa bele tačke MN Press
Fudbaleri Javora, primili su gol sa bele tačke

Tesktilac je napravio najveći uspeh u 105 godina dugoj istoriji kluba. Odžačani su posle pobede u prvom meču (1:0) i remija (1:1) u gostima protiv Javora iz Ivanjice u baražu za popunu elitnog ranga takmičenja stigli do plasmana u Superligu Srbije. 

Gol za veliko slavlje u Ivanjici, kao i nedelju dana ranije postigao je Miroslav Marković u 53. minutu sa bele tačke, a prethodno je prekršaj u šesnaestercu domaćeg tima napravio Leandro.

Ovoga puta vezista gostiju je bio siguran iz prvog puta. U Novom Sadu bio je u sličnoj situaciji. Tada je golman Javora, Strahinja Manojlović, odbranio penal Miroslavu Markoviću, ali je fudbaler Tekstilca iz odbitka, ipak uspeo da postigne gol.

Nadu Javoru golom u 75. minutu vratio je Dukure, koji je iskoristio grešku Kodžića. Ostao je sam prvotimac domaćeg tima, na desetak metara, neometano je šutirao, a lopta je završila iza leđa golmana Tekstilca za 1:1.

Bio je ovo ujedno i prvi gol Francuza za Javor ove sezone. Isti igrač mogao je da pogodi i za 2:1, tri minuta pre kraja meča, ali je golman Brać fantastično reagovao i sprečio još jedan gol. 

Tekstilac se tako u superligaškom društvu priključio OFK Beogradu i Jednistvu sa Uba, koji su direktno obezbedili plasman u Superligu Srbije.