Superliga Srbije

Nikola Drinčić posle promocije u Nišu: Cilj izlazak u Evropu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 18:35
Nikola Drinčić, novi trener Radničkog FK Radnički Niš
Nikola Drinčić, novi trener Radničkog

Radnički iz Niša ima novog trenera, Nikola Drinčić, potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom sa Čaira.

Kako je nekadašnji kapiten istakao posle potpisivanja ugovora ciljevi Radničkog oduvek su bili i ostali najviši.

 

 

"Dobio sam ogromnu šansu da budem trener u Super ligi u jednom velikom klubu kakav je Radnički, sa bogatom istorijom i tradicijom. Verujem u sebe, zato sam prihvatio ovaj izazov, naravno i odgovornost, sve što ide uz to, i neću tražiti alibi. Znam zašto sam došao i verujem da svi zajedno možemo da napravimo jedan pomak. Želeo bih da istaknem da sigurno moja ambicija nije da budem deseti na tabeli, svakako da je moj cilj da probamo da izađemo u Evropu. Da prvi deo pokušamo da iskoristimo najbolje moguće, budemo u gornjem, plej-of, delu i da napadnemo Evropu. Mogu da kažem da ću dati sve od sebe kako bi klub ostvario dobre rezultate", rekao je novi šef stručnog štaba Nikola Drinčić.

Novi šef struke Radničkog ima bogatu igračku karijeru u kojoj je nosio i dres kluba iz Niša. Tada  je sa kapitenskom trakom oko ruke vodio niški klub do vicešampionske pozicije.

"Pratio sam Radnički sve vreme i ono što sa video je da nema mnogo publike, mada je tako generalno svuda u Srbiji, u moje vreme je bilo drugačije. Stadion je akustičan i kada dođe na primer pet ili sedam hiljada ljudi ambijent je sjajan". 

Novom treneru Nišlija ovo će biti debi u Superligi Srbije.

"Rekao sam svima kada sam došao takav sam čovek da neću tražiti alibi. Početnik jesam, ali kad-tad čovek mora da krene, tako gledam na to i ne bojim se ničega", istakao je Drinčić.