Superliga Srbije

Baraž za Mozzart bet Superligu na Areni: Dve ulaznice za elitu, a četiri želje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 09:40
Lazar Romanić, napadač Železničara MN Press
Lazar Romanić, napadač Železničara

Izgled Mozzart bet Superlige Srbije za sezonu 2024/25. biće poznat večeras posle revanš mečeva baraža. Dve su ulaznice za elitu, a četiri želje i posle prvih susreta, a na osnovu rezultata, do jedne karte najbliži je Železničar.

Ekipa iz Pančeva koju sa klupe predvodi iskusni trener Tomislav Sivić slavila je u prvom meču igranom u Loznici 2:1 i s obzirom na kvalitet tima, pa i forme favorit je da sačuva elitni status (20.00, TV Arena sport 2) pred trećeplasiranim timom iz Prve lige Srbije.

"Pobedili smo u prvom meču, zadovoljni smo zbog toga, ali Inđija je odlična ekipa koja u svakom moemntu zna šta hoće. Izvukli smo pouke iz prvog susreta koji u drugom delu nije išao u smeru u kome smo mi želeli. Imamo i mnogo povređenih igrača, roster je spao na 10-11 fudbalera, ali znamo šta želimo", istakao je Sivić posle prvog susreta.

Tekstilac je nadigrao i pobedio Javor na "Karađorđu" (1:0) i u Ivanjici (18.00, TV Arena sport 1) želi da bajku završi hepiendom. Može ekipa iz Odžaka da postane "srpski Notingem" i da u dve sezone prođu dva ranga, jer su kao novajlije u Prvoj Ligi Srbije stigli do baraža, a posle prvih 90 minuta i pred ulaskom u elitu.

"Rekao sam igračima da ne smenju da padnu u euforiju i pomisle da su završili posao. Pobeda u prvom meču je bila samo potvrda da možemo bolje i viš, da smo blizu konačnog cilja. Revanš će biti daleko teži od prvog meča, moramo da poštujemo protivnika ali da verujemo u sebe", istakao je za "Sportski žurnal" čelnik Tekstilca Jovan Miletić.

Prema propizicijama Mozzart bet Superlige, ukoliko ukupni skor bude izjednačen igraće se produžeci dva puta po 15 minuta, a ako i data sve bude egal novog superligaša odlučiće jedanaesterci.

Baraž za Mozzart bet Superligu

(0:1) Javor - Tekstilac 18.00 (AS1)

(2:1) Železničar - Inđija 20.00 (AS2)