Superliga Srbije

Čukin "džoker" Luka Stojanović napustio Banovo brdo

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

31.05.2024 15:16
Luka Stojanović, odigrao je blizu sto utakmica za Čukarički MN Press
Luka Stojanović, odigrao je blizu sto utakmica za Čukarički

Luka Stojanović, posle dve godine od povratka iz Saudijske Arabije na Banovo brdo, sporazumno je juče raskinuo ugovor sa Čukaričkim.

Minule sezone iskusni vezista bio je „džoker“ u timu "brđana", ali su mu ambicije daleko veće, pa je odlučio da promeni sredinu, jer želi više minuta.

Ove sezone Stojanović je odigrao deset utakmica, a postigao je jedan gol. Ukupno u oba mandata, iskusni vezista, koji je u prethodnom periodu bio jedan od oslonaca igre Čukaričkog, upisao je 98 utakmica, 28 golova i 11 asistencija.

Nešto ranije Čukarički je kraj saradnje ozvaničio i sa golmanima Belićem i Filipoviće, odnosno Ndajeom i Adžićem.

"Tačno je, sporazumno sam se rastao sa Čukaričkim. Ove sezone nisam često dobijao šansu. Više sam bio džoker, a zaista znam da mogu više. Sa druge strane želim i da igram. Tako da je ovo logičan sled događaja. Vratio sam se u Čukarički kada smo sa Dušanom Kerkezom, ostvarili najbolji plasman u istoriji kluba i obezbedili grupnu fazu Lige konferencije. Drago mi je da sam bio deo toga, ipak, nisam imao neku veliku ulogu. Znam da sam iskustvom mogao mnogo više da doprinesem", rekao je Luka Stojanović.

MN Press
Luka Stojanović, na treningu Čukaričkog na Kipru

 

Apostrofira je, Stojanović da je i posle rastanka ostao u dobrim odnosima sa gazdom Draganom Obradovićem i sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem.

"Poziv da se vratim u Čukarički, dobio sam u zimskom prelaznom roku pre dve godine, kada sam završio ugovor u Saudijskoj Arabiji. To je bio sjajan momenat za klub. Odigrali smo odlično. Pokušao sam da iskoristim ulogu „džokera“ na najbolji način. Ipak, došlo je vreme za rastanak. Želeo bih da se zahvalim svima u klubu, posebno Galetu i Matiji, ekipi želim sve najbolji, nadam se da će imati bolji plasman sledeće godine. Uprava kluba ima u planu da naredne sezone pruži šansu mladim igračima, ima tu dosta talentovanih igrača u Čukaričkom. Nadam se da će iskoristiti šansu koja im se pruža".

Iako je inostranstvo prioritet, ne krije Stojanović, da je i Superliga Srbije u igri.

"Postoji interesovanje nekolicine superligaških ekipa. Još uvek je sve sveže, u svakom slučaju dobro ću razmisliti o svakoj ponudi. Imam želju da se dobro spremim na pauzi i nađem novi klub do početka priprema. Nije isključen ni odlazak u inostranstvo", zaključio je Stojanović.